Η μεταμφίεση είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά. Η μαγική τους φαντασία παίζει καθημερινά με ρόλους, παίζουν το μπαμπά, τη μαμά, τον δάσκαλο, τον περιπτερά, το ζωάκι. Η ταύτισή τους με τους ρόλους γίνεται με συμβολισμούς και αφαιρέσεις. Με το μασκάρεμα, το συμβολικό παιχνίδι ντύνεται το ένδυμά του και γίνεται ρεαλιστικό. Ταυτόχρονα η ίδια η στολή βάζει τα όριά της στη φαντασία, αφού μπαίνει το παιδί σε μια διαδικασία παρατήρησης της συμπεριφοράς του «προσώπου» που θέλει να υποδυθεί. Η θεατρική πράξη ολοκληρώνεται.

Κάποια παιδάκια εσωστρεφή μπορεί να ντρέπονται να βγάλουν προς τα έξω τον φανταστικό τους κόσμο, κάποια ελευθερώνονται μέσα από το μασκάρεμα. Άλλα γελοιοποιούν και ξορκίζουν τους φόβους τους υποδυόμενοι αυτό που τους προκαλεί φόβο. Άλλα καμαρώνουν για την επιτυχία της μεταμόρφωσης σα να χειροκροτηθήκαν για την ερμηνεία τους σε θεατρική παράσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποια παιδιά προτιμούν στολές στυλιζαρισμένες που μοιάζουν με αληθινές, είναι κυρίως παιδιά ευχαριστημένα από τον εαυτό τους και την εμφάνισή τους ή τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κοινωνική αποδοχή. Άλλα προτιμούν να αυτοσχεδιάζουνε και ας μην είναι τέλειες οι στολές τους, συνήθως αυτά τα παιδιά είναι δημιουργικά, έχουν περισσότερο χιούμορ και φαντασία.

Ιδέες και προτάσεις για μασκαρέματα ανάλογα με το ζώδιό τους:

Κοριτσάκι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κριός: Cowgirl, σωματοφύλακας, την παλιά στολή του μεγάλου της αδελφού.

Ταύρος: Σπανιόλα, λουλούδι, καραμελίτσα, κολομπίνα.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης