Όσο περνάει ο καιρός, ολοένα και περισσότεροι υιοθετούν την ιδέα της καλλιέργειας των δικών τους λαχανικών και αρωματικών στο μικρό τους προσωπικό χώρο.

Ένας μικρός ακάλυπτος χώρος, μία άκρη στο διάδρομο, ακόμα και 3- 4 γλάστρες μπορούν να αποτελέσουν τον δικό σας θαυματουργό προσωπικό σας κήπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και σε ένα μικρό χώρο όμως, θα εκπλαγείτε από την ποικιλία των λαχανικών που μπορείτε να φυτέψετε. Προσπαθήστε να βάλετε λαχανικά της εποχής τους. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσετε να έχετε συγκομιδή για ένα λαχανικό εκτός εποχής γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες δεν θα σας το επιτρέψουν και φυσικά δεν θα έχετε και την αναμενόμενη απόδοση.

Αξιοποιήστε τις πρασιές ή τον μικρό σας κήπο φυτεύοντας λαχανικά εποχής, ξεκινώντας από αυτά με την μεγαλύτερη κατανάλωση. Αποφύγετε να καταπιαστείτε με «μεγάλες καλλιέργειες» γιατί και αποδοτικές δεν είναι αλλά και το «χωράφι σας» γρήγορα θα εξαντληθεί.

Οι μεγάλες γλάστρες μπορούν να φιλοξενήσουν τις φράουλές σας τα ντοματίνια, τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα σας! Οι μικρότερες μπορούν να έχουν τα μυρωδικά σας. Φροντίστε να κρατάτε όμως σπόρο για τις επόμενες καλλιέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και φυσικά ρωτήστε και ένα γεωπόνο. Σίγουρα έχουν πολλά μυστικά να σας αποκαλύψουν!

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης