Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ειδικά στο δεύτερο αλλά και κυρίως στο τρίτο τρίμηνο της κύησης τους. Η κράμπα προκαλεί την αίσθηση ενός τραβήγματος στο πόδι ή στα δάχτυλα των ποδιών, ή στο πίσω μέρος του μηρού και της κνήμης, το οποίο πονάει αρκετά.

Δε γνωρίζουμε ακριβώς τι προκαλεί τις κράμπες, αλλά οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι σχετίζονται με την κόπωση την καθημερινότητας, το επιπρόσθετο βάρος του μωρού ή ενδεχομένως, λόγω της περιορισμένης ροής αίματος στα κάτω άκρα.Φροντίστε όταν αισθανθείτε την ενόχληση της κράμπας να:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-ισιώσετε το πόδι τεντώνοντας τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα πίσω (προς την κνήμη).

-να κάνετε εσείς η ίδια ή να ζητήσετε να σας κάνουν απαλό μασάζ που μπορεί να βοηθήσει τους μύες σας να χαλαρώσουν και να σας ανακουφίσει τον πόνο.

-να πίνετε περισσότερο νερό. Μία εγκυμονούσα γυναίκα έχει περισσότερες ανάγκες για ενυδάτωση και οι έγκυες που νιώθουν κράμπες πρέπει να πίνουν άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με γάλα και ασβέστιο. Συχνά τα χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα οφείλονται στην απορρόφησή του από το έμβρυο. Θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας, ο οποίος πιθανότατα θα ενισχύσει το ασβέστιο στον οργανισμό σας με χάπια και θα σας συστήσει να παίρνετε μαγνήσιο, που είναι ευεργετικό για τις μυϊκές κράμπες.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης