Ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρώιμη ένταξη των φιστικιών στη διατροφή των νηπίων για έναν λόγο που πιθανόν δεν φαντάζεστε.

Σύμφωνα με του ειδικούς, αυτό μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας σε αυτούς τους ξηρούς καρπούς. Αυτή η προστασία, μάλιστα, διατηρείται για τουλάχιστον ένα έτος, αφότου πάψουν να τα τρώνε, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γκίντεον Λακ, επικεφαλής του Τμήματος Παιδιατρικής Αλλεργίας του King’s College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», βρήκαν ότι στη μεγάλη τους πλειονότητα τα παιδιά υψηλού κινδύνου για ανάπτυξη αλλεργίας προστατεύονται, αν αρχίσουν να τρώνε φιστίκια συχνά από το πρώτο κιόλας έτος της ζωής τους (σε μορφή πουρέ)…

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης