Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας είναι το διάστημα που ο οργανισμός σας και το σώμα σας προετοιμάζεται με γρήγορους ρυθμούς για να αντεπεξέλθει στις νέες ανάγκες που έχει λόγω της εγκυμοσύνης σας!

Οι παλμοί της καρδιάς σας αυξάνονται. Ο φυσιολογικός αριθμός παλμών το λεπτό είναι περίπου 70. Από τις 12 εβδομάδες όμως της κύησης και μετά οι παλμοί ανά λεπτό αυξάνονται αγγίζοντας τους 80 με 90, επειδή ο οργανισμός σας χρειάζεται να παράγει περισσότερο αίμα για να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται λόγω της εγκυμοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισπνέετε περισσότερο αέρα. Η ποσότητα του αέρα που εισπνέετε ανά λεπτό αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αφού το σώμα χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο.

Ο οργανισμός σας δημιουργεί ένα νέο όργανο. Και δεν είναι άλλο από τον πλακούντα, που παράγει απαραίτητες για την εγκυμοσύνη ορμόνες και θρέφει το έμβρυο.

Το σώμα σας εκκρίνει διάφορες νέες ορμόνες. Μια από αυτές είναι και η ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη η οποία παράγεται από τα κύτταρα του πλακούντα και ανιχνεύεται στο τεστ εγκυμοσύνης μιας και υπάρχει στα ούρα σας. Εάν αυτό το διάστημα νιώθετε μία διαρκή κόπωση και έχετε πολλές πρωινές αδιαθεσίες τότε πρέπει να ξέρετε πως η παραγωγή των νέων ορμονών ευθύνεται για όλα αυτά ακόμα και για τα λίγα δέκατα πυρετού που μπορεί να έχετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρτηρίες σας διαστέλλονται. Ο όγκος αίματος αυξάνεται, όπως και η ταχύτητα ροής του και οι αρτηρίες διαστέλλονται. Αυτό σημαίνει πως περισσότερο αίμα φτάνει στα νεφρά που και εκείνα με τη σειρά τους εργάζονται πυρετωδώς παράγοντας περισσότερα ούρα.

Αυξάνονται τα επίπεδα προγεστερόνης. Είναι μια από τις πιο σημαντικές ορμόνες της εγκυμοσύνης και υπεύθυνη για μερικά από τα πιο συχνά συμπτώματα του πρώτου τριμήνου, όπως η κούραση αλλά και η λάμψη στο δέρμα.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης