Η πιο μεγάλη δυσκολία, όταν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά δεν είναι τόσο η φροντίδα τους όσο το να κρατάτε τις ισορροπίες ανάμεσά τους, ώστε να μη μαλώνουν και το σπίτι να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον και ειδικά για τη μαμά να είναι ο διαιτητής ανάμεσα στα παιδιά όταν καβγαδίζουν έντονα. Πέρα από την αμηχανία που έχει αυτή η θέση δεν επιτρέπεται κάθε φορά σε όποια διαμάχη και αν έχουν τα αδέρφια μεταξύ τους να υπάρχει κάποιος με ρόλο κριτή.

Διαβάστε τι κάνουν οι μαμάδες τις περισσότερες φορές, όταν τα παιδιά τους μαλώνουν πολύ έντονα και ο παράδεισος του σπιτιού μετατρέπεται σε ρινγκ πυγμαχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κάθε παιδί πάει στο δωμάτιο του για λίγο χρόνο ηρεμίας

Το να μείνουν μόνα τους τα παιδιά στο δωμάτιό τους τα βοηθάει να ηρεμήσουν, να κάνουν κάτι άλλο, να βαρεθούν και τελικά να αναζητήσουν την συντροφιά του… μέχρι πριν από λίγο «εχθρού» τους έχοντας τις περισσότερες φορές ξεχάσει ήδη, τον λόγο του τσακωμού. Καλό είναι, όταν θα είστε παρούσα σε έναν έντονο τσακωμό ανάμεσα τους να τα χωρίστε χωρίς να συζητήσετε το λόγο για το οποίο διαφώνησαν και να είστε ψυχρή στην προσπάθειά τους να σας πάρουν με το μέρος τους. Μη ξεχνάτε πως πολλές φορές τα παιδιά μαλώνουν για να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους.

Μένετε αμέτοχη

Μην προσπαθήσετε να παίξετε το ρόλο του διαιτητή και να βρείτε ποιος έφταιγε και γιατί. Αν δεν πάρετε θέση, τα πνεύματα σύντομα θα ηρεμήσουν αφού και οι δυο ξέρουν ότι δεν θα τρέξετε να παρηγορήσετε κανέναν. Πρέπει να επέμβετε μόνο στην περίπτωση που κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα κάποιου.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης