Μία καινούρια γειτονιά, για να στήσουν εκεί το δικό τους σπιτικό, αναζητούν τρεις οικογένειες ψάχνοντας για το ιδανικό περιβάλλον.

Ένας απεριποίητος κήπος με σάπια φύλλα και λιμνάζοντα νερά είναι η επιλογή του ζεύγους του κυρίου και της κυρίας Κουνουπά, ένα διώροφο με κήπο, βρυσούλες και σιντριβάνι εκείνη του κ. Ντίνου και της κ. Τζένης Κουνούπι και ένα πανέμορφο μπαλκόνι με γλάστρες η επιλογή του Μίμη και της Έλλης Κουνουπάκι. Στο πάρτι γνωριμίας, η οικογένεια Κουνουπά χαρακτηρίζει ιδανικό το περιβάλλον, η κ. Τζένη Κουνούπι βρίσκει ότι το διώροφο με κήπο ταιριάζει με το προσωπικό της στυλ, ενώ η οικογένεια Κουνουπάκι δείχνει να εκτιμά ιδιαίτερα τα άφθονα πιατάκια με νερό, αλλά και το γεγονός ότι το σπίτι δεν έχει σίτες και έτσι μπορούν όλοι να μπαινοβγαίνουν στο εσωτερικό του οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι συνειρμοί που δημιουργούν οι αναφορές αυτές μπορεί να φαίνονται αυτονόητοι στους ενήλικες αναγνώστες, συνιστούν, όμως, το κατάλληλο μέσο για την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το θέμα των κουνουπιών» επισημαίνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η συγγραφέας της ιστορίας, γιατρός δημόσιας υγείας και προϊσταμένη του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Σιδηροπούλου. Όπως εξηγεί, η «ιστορία για κουνούπια που πρέπει να μάθουν τα παιδιά» χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό μέσο στο πρόγραμμα αγωγής υγείας, που εφαρμόζεται από το 2015 σε νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις δημοτικών σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης