Πολλές φορές οι γονείς σε διάφορες συζητήσεις ανταλλάσσουμε πληροφορίες και προβληματισμούς που αφορούν τα παιδιά μας. Ένας συνήθης προβληματισμός είναι η διαδικασία κατά την οποία το παιδί μας προετοιμάζεται για ύπνο, αν κοιμάται νωρίς, αν εφαρμόζουμε μια ρουτίνα ύπνου κ.ο.κ. Ποτέ όμως δε μιλάμε για το τι θα πρέπει να έχει φάει, πριν πάει για ύπνο ώστε να μη δυσκολευτεί να κοιμηθεί.

Το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στην ανάπτυξη του παιδιού είναι γνωστό, αυτό όμως που ίσως να μη γνωρίζουμε είναι και ο ρόλος της καλής και σωστής διατροφή στον βραδινό ύπνο του παιδιού μας. Η διατροφή του παιδιού μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την ποιότητα του ύπνου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καφεΐνη, για παράδειγμα, η οποία υπάρχει σε κάποιες τροφές, όπως στη σοκολάτα και στα αναψυκτικά  μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο ενός παιδιού. Γι αυτό είναι καλό οι γονείς να αποφεύγουν να δίνουν στο παιδί τους να καταναλώνει αυτές τις τροφές, ιδίως μετά τις οκτώ το βράδυ. Απ την άλλη, η κατανάλωση πολλών υγρών κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να διακόψει τον ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, διότι το παιδί αναγκάζεται να σηκωθεί για να πάει τουαλέτα.

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές τροφές που μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας από το απόγευμα και μετά, ώστε να πηγαίνει στην ώρα του στο κρεβατάκι του και να έχει όνειρα γλυκά.

Κοτόπουλο, γαλακτοκομικά, μπανάνα: είναι τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη. Η τρυπτοφάνη είναι πρόδρομος ουσία για τη σύνθεση της σεροτονίνης η οποία θεωρείται σημαντική στην έλευση του ύπνου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης