Εάν επιθυμείτε να κάνετε οικογένεια τα τεστ εγκυμοσύνης μπορούν να δώσουν μια πρώτη, αρκετά ακριβή απάντηση για το αν είστε ή όχι έγκυος, αρκεί να ακολουθήσετε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης τους.

Το τεστ εγκυμοσύνης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπεριστατωμένη γνώμη του γυναικολόγου σας. Δίνει όμως μία κατά 99%, έγκυρη απάντηση για το αν είστε έγκυος ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης μετρούν την ορμόνη «hCG», δηλαδή την ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη, ή αλλιώς «ορμόνη της εγκυμοσύνης». Η «hCG» παράγεται από τον οργανισμό από τις πρώτες κιόλας μέρες κύησης και τα τεστ τελευταίας τεχνολογίας, μπορούν να δώσουν απαντήσεις περίπου μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη, χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε τις ημέρες της καθυστέρησης. Βέβαια όσο πιο πολλές μέρες κάνετε υπομονή, τόσο περισσότερο θα έχει αυξηθεί η ορμόνη «hCG» και θα έχετε μία ασφαλέστερη διάγνωση.

Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από τεστ εγκυμοσύνης. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε όποιο επιθυμείτε. Υπάρχουν απλά αλλά και ψηφιακά τεστ εγκυμοσύνης. Μια καλή επιλογή είναι αυτά που πωλούνται διπλά ώστε σε περίπτωση ακύρωσης του πρώτου να μπορείτε να επαναλάβετε το τεστ με το δεύτερο.

Η ιδανική ώρα για να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης είναι το πρωί, καθώς κατά τις πρωινές ώρες η «ορμόνη της εγκυμοσύνης» βρίσκεται σε μεγαλύτερα επίπεδα και κάνει το αποτέλεσμα πιο έγκυρο. Τα περισσότερα τεστ μοιάζουν με μακρόστενα στικ, στην άκρη των οποίων υπάρχει ένα απορροφητικό σημείο. Εκείνο ακριβώς το σημείο πρέπει να βραχεί με δείγμα από τα ούρα σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κέντρο του στικ βρίσκονται κάποια παραθυράκια που όταν περάσει ο προβλεπόμενος χρόνος θα δείξουν το αποτέλεσμα. Η αλλαγή χρώματος στο παραθυράκι ή ο σχηματισμός κάποιου σχήματος, συνήθως γραμμή, σταυρός ή διακεκομμένη γραμμή, θα σας μαρτυρήσουν αν είστε έγκυος ή όχι!

Είναι λογικό να σας έχει κυριεύσει η ανυπομονησία και τα δευτερόλεπτα να μοιάζουν αιώνες. Προσοχή όμως γιατί πρέπει να είστε ακριβείς με τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται για να εμφανιστεί το αποτέλεσμα. Ο χρόνος διαφέρει από τεστ σε τεστ. Σε άλλα μπορεί να φαίνεται σε 30 δευτερόλεπτα, ενώ σε άλλα σε 2 ή 5 λεπτά.

Αν το τεστ βγει θετικό, μην αμελήσετε το ραντεβού σας με τον γυναικολόγο για να επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη και να εξετάσει λεπτομερώς την κατάστασή σας! Τα τεστ εγκυμοσύνης μπορείτε να τα βρείτε αποκλειστικά και μόνο στα φαρμακεία και είναι μίας χρήσεως. Αν το τεστ εγκυμοσύνης σας βγει αρνητικό και παρ όλα αυτά συνεχίσει η καθυστέρηση της έμμηνου ρύσης τότε πρέπει να κλείσετε ραντεβού με τον γυναικολόγο σας και να ελέγξετε τι μπορεί να συμβαίνει.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης