Οι ενδείξεις μιλούν από μόνες τους. Το θέμα είναι να τις αντιληφθείτε έγκαιρα και να βοηθήσετε το παιδί σας να αποκτήσει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του καθώς μεγαλώνει. Πάμε να δούμε με ποιους τρόπους «εκπέμπει» το συγκεκριμένο μήνυμα το μικρό σας.

Το παιδί σας δεν έχει αυτοπεποίθηση όταν… εκφράζεται με άδικο και υποτιμητικό τρόπο για τον εαυτό του ή την αξία του. Ενώ μπορεί δηλαδή στο σχολείο να τα πηγαίνει μια χαρά, να είναι αποδεκτό από τον περίγυρό του, όλοι να λένε τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του, εκείνο να θεωρεί ότι δεν τα πάει καλά πουθενά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο παιδί σας δεν έχει αυτοπεποίθηση όταν… αποφεύγει επιμελώς να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία ή δυσανασχετεί όταν του ανατεθούν νέες αρμοδιότητες. Δεν το κάνει επειδή βαριέται, αλλά επειδή ασυνείδητα θεωρεί ότι δεν θα τα καταφέρει.

Το παιδί σας δεν έχει αυτοπεποίθηση όταν… τα παρατάει εύκολα, στην πρώτη δυσκολία. Για να μη χάνει κάποιος το κουράγιο του εύκολα και να συνεχίζει την προσπάθεια, πρέπει να έχει μια στοιχειώδη αυτοπεποίθηση.

Το παιδί σας δεν έχει αυτοπεποίθηση όταν… όχι μόνο τα παρατάει εύκολα, αλλά το πιάνει εύκολα η απελπισία. Με απλά λόγια, θα ήταν λογικό να νιώθει άσχημα σε μια μεμονωμένη αποτυχία, όμως εκείνο αμφισβητεί στην ολότητά της τη γενικότερη αξία του με το παραμικρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης