Τα όρια και οι κανόνες είναι πολύ σημαντικά για το παιδί, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει συνεχώς να τρέχετε πίσω από το μικρό σας φωνάζοντας «όχι» και «μη». Ας δούμε πώς μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις δυο λέξεις (που μεταξύ μας κι εσείς οι ίδιοι έχετε βαρεθεί να λέτε) και ταυτόχρονα να πειθαρχήσετε αποτελεσματικά το παιδί σας:

Χρησιμοποιήστε θετικό λεξιλόγιο: Στην αρχή ίσως σας φανεί δύσκολο, όμως είναι κάτι που γίνεται και μάλιστα λειτουργεί. Για παράδειγμα, αντί να πείτε «μην τρέχεις», πείτε «περπάτα προσεχτικά», αντί να πείτε «μη φωνάζεις», « μίλα ήρεμα» κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προνοήστε: Για κάποια πράγματα θα πρέπει κι εσείς οι ίδιοι να ρίξετε λίγο νερό στο κρασί σας και να φανείτε προνοητικοί. Για παράδειγμα, αν έχετε δυο πιτσιρίκια που παίζουν και κυνηγιούνται στο σαλόνι σας, αντί να τους λέτε συνέχεια «μην ακουμπάς αυτό» ή «μη ρίξεις το άλλο» είναι καλύτερα να μαζέψετε το γυάλινο βάζο και γενικά οτιδήποτε θεωρείτε επικίνδυνο. Σε λίγο καιρό που τα παιδιά θα αποκτήσουν περισσότερο αυτοέλεγχο μεγαλώνοντας, μπορείτε να στολίσετε το σπίτι σας όπως θέλετε.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης