Κάθε γονιός θέλει να έχει στο οικογενειακό άλμπουμ αναμνηστικές φωτογραφίες του παιδιού του να κάθεται στην αγκαλιά του Άη Βασίλη. Όμως, πολλές φορές αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, μιας και δεν είναι λίγα τα παιδιά που την κρίσιμη στιγμή βάζουν τις φωνές, μπήγουν τα κλάματα και το μόνο που θέλουν είναι να αποδράσουν. Αν έχετε βιώσει κι εσείς παρόμοια εμπειρία με το πιτσιρίκι σας, μην απογοητεύεστε.

Όπως υποστηρίζει η δρ. Dora Saucedo-Falls, ψυχολόγος και οικογενειακή σύμβουλος, υπάρχει τρόπος να διαχειριστείτε το φόβο του και να καταφέρετε να απαθανατίσετε αυτό το τόσο χαριτωμένο στιγμιότυπο, απαλλάσσοντάς το από το στρες και τη δυσφορία. «Τα παιδιά που περιμένουν στην ουρά για να δουν τον Άη Βασίλη, συνήθως επικεντρώνονται στον κόσμο και τη φασαρία, σε αντίθεση με τους γονείς, που απλώς ανυπομονούν να φτάσει η σειρά τους για να τραβήξουν τη φωτογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπείτε για λίγο στη θέση τους. Τόσο τα νήπια όσο και τα μωρά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εισπράξουν κάτι αρνητικό αντικρίζοντας για πρώτη φορά τον παππούλη με την κόκκινη στολή και τα λευκά γένια!», εξηγεί η ειδικός.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης