Στις οικογένειες με εφήβους, οι καβγάδες συνήθως είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αν και αυτό μοιάζει πολύ αρνητικό, στην πραγματικότητα είναι καλό, σύμφωνα με ολοένα περισσότερες μελέτες.

Οπως έχουν αποκαλύψει, ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστούν γονείς και έφηβος τη διαφωνία διαμορφώνει τόσο την ψυχική υγεία του παιδιού όσο και τη γενική ποιότητα της σχέσης του με τους γονείς του. Επιπλέον, η φύση των ενδοοικογενειακών καβγάδων μπορεί να καθορίσει πώς θα διαχειρίζονται οι έφηβοι τις σχέσεις τους εκτός σπιτιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξετάζοντας πώς προσεγγίζουν οι έφηβοι τις φιλονικίες, οι ειδικοί, σύμφωνα με τα νέα, έχουν αναγνωρίσει τέσσερα διαφορετικά στυλ: την επίθεση, την απόσυρση, τη συμμόρφωση και την επίλυση του προβλήματος, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Οι έφηβοι που επιλέγουν οποιοδήποτε από τα δύο πρώτα – την κλιμάκωση της έντασης ή την επίμονη άρνηση να εμπλακούν σε έναν καβγά – είναι πιο πιθανό να πάσχουν ή να εκδηλώσουν κατάθλιψη, αγχώδη διαταραχή ή παραβατική συμπεριφορά.

Οσοι παίρνουν τον τρίτο δρόμο, αυτόν της απλής υποταγής στη βούληση των γονέων τους, έχουν υψηλά ποσοστά διαταραχών της ψυχικής διάθεσης, ενώ όλοι τους, εφόσον δεν μπορούν να διαχειριστούν μια έντονη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης