Ο οφθαλμός των παιδιών βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη από τη γέννησή τους μέχρι και περίπου την ηλικία των 9 ετών.

Στην περίοδο αυτή είναι ευάλωτος σε αναπτυξιακές ανωμαλίες. Οι οφθαλμίατροι τονίζουν πως όλα τα παιδιά κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας (4 έως 6 ετών) χρειάζεται να υποβάλλονται σε προληπτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιατρός από την έγκαιρη οφθαλμολογική εξέταση μπορεί να διαγνώσει κάποιες παθήσεις που μπορούν να προληφθούν και να θεραπευτούν πιο εύκολα και με καλύτερα αποτελέσματα, αν εντοπιστούν στην προσχολική ηλικία. Αντίθετα, αν δεν διαγνωστούν έγκαιρα μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα όρασης και να είναι απολύτως αναγκαίο το παιδί να φορέσει γυαλιά. Οι ειδικοί τονίζουν πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και αυτό χρειάζεται να γίνει κανόνας για όλους τους γονείς.

Η πρώτη οφθαλμολογική εξέταση του παιδιού γίνεται στο μαιευτήριο, λίγες ώρες μετά τη γέννησή του. Όταν το παιδί συμπληρώσει τα τέσσερα χρόνια και μέχρι να πάει στο σχολείο, ακολουθεί η επόμενη προληπτική εξέταση των οφθαλμών. Σε αυτή την ηλικία το παιδί είναι συνεργάσιμο, οπότε πραγματοποιείται ένας πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος.

Επίσης, γίνεται έλεγχος για την πιθανότητα ύπαρξης στραβισμού, ο οποίος μπορεί να μην έχει γίνει αντιληπτός από τον παιδίατρο ή τους γονείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης