Οι μαμάδες είναι πάντα έτοιμες να περιποιηθούν τα παιδιά τους, όταν αυτά αρρωσταίνουν και ξαγρυπνούν στο πλευρό τους για να είναι σίγουρες ότι το αντιπυρετικό σιρόπι επιδρά και πέφτει ο πυρετός του παιδιού. Τι γίνεται όμως, όταν η μαμά αρρωστήσει; Η αλήθεια είναι πως όταν η μαμά ταλαιπωρείται από υψηλό πυρετό ή από άλλα συμπτώματα ίωσης συνεχίζει να κάνει αυτά που έκανε και πριν, απλά δυσκολεύεται παραπάνω.

Εμείς σας δίνουμε κάποιες συμβουλές ώστε να μπορέσετε να επιβιώσετε τις δύσκολες εκείνες ώρες που σας «ψήνει» ο πυρετός αλλά εσείς πρέπει να ταΐσετε το μωράκι σας ή να μαγειρέψετε για την οικογένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείξτε ψυχραιμία και οπλιστείτε με υπομονή

Όταν η υγεία είναι κακή και νιώθετε διάφορες ενοχλήσεις σίγουρα η ψυχολογία σας θα είναι ευάλωτη και μπορεί και να νιώθετε μια μικρή αδικία πως, ενώ εσείς φροντίζετε τα μέλη της οικογένειας όλο τον καιρό, τώρα που εσείς αρρωστήσατε δεν υπάρχει κάποιος να σας φροντίσει. Μην νιώθετε απελπισία και κάνετε υπομονή. Ένα μικρόβιο είναι που σας ταλαιπωρεί και θα έρθει η στιγμή που θα απαλλαγείτε από τα ανυπόφορα συμπτώματα της ασθένειας.

Ζητήστε βοήθεια από το σύντροφό σας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση της ασθένειας το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ενημερώσετε το σύντροφό σας για την αδυναμία σας να ανταποκριθείτε για λίγο στις υποχρεώσεις σας. Σίγουρα μπορεί να λείπει πολλές ώρες από το σπίτι αλλά προσφέροντας σας ένα ζεστό ρόφημα αργά το βράδυ μπορεί να σας αναπτερώσει και να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα. Ζητείστε να σας βοηθήσει σε απλά πράγματα ή να ετοιμάσει κάτι πολύ πρόχειρο ή να κάνει αυτός τα ψώνια της εβδομάδας.

Ξεχάστε εντελώς τις δουλειές του σπιτιού

Σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να καθαρίσετε το τραπεζάκι ή να τακτοποιήσετε τα συρτάρια των παιδιών. Το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε αυτή τη στιγμή είναι να αναρρώσετε, ώστε να μπορέσετε να είστε καλά και να επανέλθετε σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Ετοιμάστε πρόχειρο σπιτικό φαγητό

Δεν χρειάζεται να πιέσετε τον οργανισμό σας ώστε να μαγειρέψετε για την οικογένεια. Ο πυρετός μπορεί να σας έχει εξαντλήσει. Μη ξεχνάτε πως πρώτη από όλους πρέπει εσείς να έχετε ένα πιάτο φαγητό για την ταχεία ανάρρωσή σας. Μαγειρέψτε εύκολα φαγητά που δεν θέλουν χρόνο και προετοιμασία. Φτιάξτε βραστό κοτόπουλο και σαλάτα, σάντουιτς με κοτόπουλο, κρατήστε το ζωμό του κοτόπουλου και πιείτε το. Σίγουρα θα σας ανακουφίσει. Μπορεί να ανατραπεί για λίγο το οικογενειακό διαιτολόγιο αλλά περισσότερη ανάγκη έχουν τα παιδιά σας την παρέα σας. Αφιερώστε χρόνο μαζί τους παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια και θα έρθει η στιγμή που θα μαγειρέψετε όπως πριν.

Μην αναβάλλετε την επίσκεψη στο γιατρό

Όσο συνεπείς κι αν είναι οι μαμάδες με τα παιδιά τους όταν αρρωσταίνουν, τόσο ασυνεπείς είναι με τον εαυτό τους. Ο γιατρός είναι ο μόνος που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε γρήγορα την αδιαθεσία σας. Θυμηθείτε πως όσο πιο γρήγορα γίνετε καλά, τόσο πιο γρήγορα θα αναλάβετε τα καθήκοντα σας ως μαμά.

Ζητήστε βοήθεια από τα παιδιά σας

Εάν τα παιδιά σας είναι σε ηλικία που μπορούν να καταλάβουν την αδυναμία σας λόγω της ίωσης που περνάτε τότε δείξτε τους ότι τα έχετε ανάγκη. Ζητήστε τους να φτιάξουν τα πράγματά τους, να τακτοποιήσουν τα παιχνίδια τους, να μην κάνουν ζημιές. Δώστε τους να καταλάβουν ότι η μαμά έχει κάποιο πρόβλημα και ότι πρέπει να τη βοηθήσουν. Θα το κάνουν με μεγάλη χαρά.Το ότι βοηθούν τη μαμά τους στις δύσκολες ώρες θα τα κάνει να συμπεριφερθούν ώριμα και υπεύθυνα αλλά και να νιώσουν χρήσιμα.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης