Μια από τις πιο σημαντικές θεωρίες που αφορούν τη μητρότητα και τη σχέση της μαμάς με το παιδί είναι αυτή του Βρετανού παιδίατρου και ψυχαναλυτή Donald Woods Winnicott (1896-1971), η θεωρία της «πολύ καλής μαμάς» που τονίζει την αξία της προσφοράς και την αφοσίωσης της μητέρας στο παιδί της χωρίς υπερβολές και τελειομανία από την πλευρά της. Εμείς εμπνευστήκαμε από τη θεωρία αυτή και σας παρουσιάζουμε μερικά μυστικά για να πάψετε να νιώθετε πιεσμένες και να απολαύσετε τη μητρότητα.

Αποδεχτείτε την αγάπη που νιώθετε για το παιδί σας αλλά ταυτόχρονα αποδεχτείτε και το θυμό που μπορεί κάποιες στιγμές να νιώσετε για αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μην κυνηγάτε την τελειότητα, γιατί χάνετε ανεπανάληπτες στιγμές με το παιδί σας.

Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες μαμάδες, γιατί η κάθε μαμά είναι διαφορετική ως άνθρωπος αλλά και ως μαμά.

Έχετε υπομονή και μη πιέζετε το παιδί σας να κατορθώσει πράγματα για να ικανοποιηθείτε οι ίδιες η ο κοινωνικός περίγυρός σας. Μην μπαίνετε στη διαδικασία να συγκρίνετε το παιδί σας με άλλα παιδάκια γιατί μεταφέρουν στο παιδί σας μία ψυχαναγκαστική λογική αδιάκοπης σύγκρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραδεχτείτε χωρίς ενοχές πως είστε ακόμα πολύ ερωτευμένες με το σύντροφό σας και σας αρέσει πολύ το επάγγελμα που ασκείτε. Μη νιώθετε ενοχές, γιατί δε σκέφτεστε αδιάκοπα το παιδί σας αλλά αφιερώστε χρόνο για εσάς κάνοντας πράγματα που σας άρεσαν την περίοδο πριν γίνετε μητέρα…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης