Τα παιδιά είναι από τη φύση τους περίεργα. Το να βάζουν μάλιστα αντικείμενα στο στόμα τους αποτελεί ένα φυσιολογικό στάδιο της ανάπτυξής τους. Οι δηλητηριάσεις συμβαίνουν συχνότερα στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες και μάλιστα είναι πολύ συχνές στις ηλικίες 1-3 χρόνων.

Το 90% των δηλητηριάσεων καταγράφεται σε παιδιά κάτω των 5 ετών, καθώς η περιέργειά τους τούς οδηγεί στα ντουλάπια με τα απαγορευμένα προϊόντα που φυλάτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλητηριάσεις συνήθως οφείλονται στην κατάποση φαρμάκων, ειδών οικιακής χρήσης (σκόνες πλυσίματος, πετρελαιοειδή, εντομοκτόνα) και πιο σπάνια καλλυντικών, φυτοφαρμάκων κτλ.

Οι παιδίατροι συστήνουν στους γονείς να βάζουν ασφάλειες στα ντουλάπια, γιατί η καλύτερη λύση για την προστασία από τις δηλητηριάσεις είναι η πρόληψη.

Έχετε όλα τα φάρμακα κλειδωμένα σε ειδικό ντουλάπι. Μη νομίζετε ότι το παιδί σας δεν μπορεί να σκαρφαλώσει και να πάρει τα φάρμακα από ντουλάπια που βρίσκονται ψηλά. Πετάτε όλα τα ληγμένα φάρμακα. Δεν είναι πια χρήσιμα και μόνο κακό μπορεί να δημιουργήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα είδη καθαρισμού να φυλάγονται σε σημείο που να μην μπορεί το παιδί να τα πάρει.

Φροντίστε τα φάρμακα που αγοράζετε να έχουν πώμα ασφαλείας…

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης