Τώρα που θα ξεχυθείτε με τα παιδιά στις παραλίες, δεν είναι εύκολο να κουβαλάτε πάνω σας, ένα σωρό παιχνίδια και παιχνιδάκια. Αν το καλοσκεφτείτε, όμως, η παραλία είναι ένας απέραντος παιχνιδότοπος. Ορίστε, λοιπόν, μερικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε στην άμμο και το νερό για να έχετε μία ευχάριστη εξόρμηση…

1. Βρες το αντικείμενο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεμίστε ένα κουβαδάκι με άμμο ή δροσερό χαλικάκι απ’ τη θάλασσα και κρύψτε μέσα ένα μικρό αντικείμενο ή παιχνίδι, κάτι γνώριμο. Ζητήστε απ’ το μικρό σας να βάλει το χεράκι του στον κουβά, να πιάσει το αντικείμενο και να προσπαθήσει να το αναγνωρίσει με τη αφή. Αν το βρει, επιβραβεύστε το με μια διασκεδαστική βουτιά.

2. Πεντόβολα

Το παλιό καλό παιχνίδι με τα βότσαλα είναι ότι πρέπει για την παραλία. Πάρτε 5 βοτσαλάκια ο καθένας, κρατήστε ένα στο χέρι σας και τα άλλα μπροστά σας. Πετώντας το ψηλά πιάστε ένα από κάτω και ξαναπιάστε αυτό που πέφτει. Σχηματίστε μια καμάρα στην άμμο με τα δάχτυλα του χεριού και αφού πετάξετε ένα βότσαλο ψηλά, σπρώξτε τα κάτω να περάσουν από μέσα πριν το ξαναπιάσετε. Στο τέλος πετάξτε όλα τα βότσαλα ψηλά και προσπαθήστε να τα πιάσετε όλα μαζί, ενώνοντας τα χέρια σας με τις παλάμες προς τα κάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης