Το πρώτο διάστημα μετά το μαιευτήριο, θα κληθείτε να ανέβετε ένα βουνό αναφορικά με τη φροντίδα του μωρού. Επειδή ακριβώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να ασχοληθείτε, το mother.gr καταγράφει τα βασικά που πρέπει να ξέρετε περί του θέματος.

Ένα νεογέννητο παιδί τρώει κάθε 3 περίπου ώρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να το πιέσετε αν δε βλέπετε να εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση. Εμπειρικά, θα καταλάβετε ότι τρώει όσο πρέπει, αν αλλάζετε πάνες στο παιδί 5-6 φορές τη μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να περιμένετε ότι νεογέννητο θα κοιμάται πολλές ώρες μέσα στο 24ωρο, αλλά με συνεχείς διακοπές λόγω πείνας. Καλό είναι λοιπόν να «οπλιστείτε» με υπομονή και να είσαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά ότι τους πρώτους μήνες δε θα ξεκουράζεστε.

Καλό είναι το βρέφος να μην έρχεται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους και να μην κινείται σε χώρους που υπάρχουν πολλά μικρόβια, αφού δεν έχει αναπτυχθεί το ανοσοποιητικό του σύστημα. Αυτό βέβαια δε συνεπάγεται ότι πρέπει να φτάσετε στο άλλο άκρο και να κλείσετε το νεογέννητο στο σπίτι, εκτός κι αν υπάρχει σχετική συμβουλή γιατρού.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης