Το στήθος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γνώρισε μεγάλες δόξες. Μετά το θηλασμό, όμως, η κατάσταση του στήθους σας δεν είναι πια η ίδια και η εικόνα του είναι απογοητευτική.

Το πιο σύνηθες πρόβλημα που έχει το στήθος μίας γυναίκας που έχει γεννήσει και έχει θηλάσει είναι οι ραγάδες. Η έκταση της εμφάνισής τους εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος της κάθε γυναίκας. Οι ραγάδες βέβαια αντιμετωπίζονται είτε με κρέμες καλλυντικές του εμπορίου είτε με σπιτικές συνταγές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε συνεπείς στην εφαρμογή τους και να έχετε λίγη υπομονή μέχρι να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάντε μασάζ στο ντους. Μια μικρή ιεροτελεστία στο καθημερινό μπάνιο μπορεί να βοηθήσει την εικόνα του στήθους σας. Το ντους με κρύο νερό στο στήθος για λίγα λεπτά (όσο το αντέχετε) προκαλεί υπεραιμία, αυξάνει τη ροή του αίματος κι έτσι τροφοδοτεί το δέρμα με τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο που μεταφέρει το αίμα.

Η σημασία της στάσης του σώματος. Για να μην καταπονείτε το δέρμα στο στήθος, πρέπει να στεκόσαστε με την πλάτη ίσια, τους ώμους ανοιγμένους και ελαφρά γερμένους προς τα πίσω και το κεφάλι να κοιτάει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Επιχειρήστε να έχετε σωστή στάση σώματος και το στήθος σας θα σταθεί και αυτό στο ύψος του.

Αλλάξτε θέση στον ύπνο σας. Προσοχή πρέπει να δείξετε και στη στάση που έχετε στον ύπνο σας. Αποφύγετε να κοιμάστε μπρούμυτα γιατί έτσι «τσαλακώνετε» το δέρμα, ενισχύετε δηλαδή τις πιθανότητες χαλάρωσης και καταπιέζετε το στήθος σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης