Το τέλος της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών για τα παιδιά. Επειδή όμως η δική σας άδεια μπορεί ακόμα να αργεί, ας δούμε μερικούς τρόπους σύμφωνα με το mother.gr για να απασχολούνται όμορφα τα παιδιά, χωρίς να «λιώνουν» μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή.

Γράψτε τα σε κάποιο κολυμβητήριο: Είναι ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι, καθώς και τα παιδιά σας θα πλατσουρίζουν στο νερό και ταυτόχρονα θα μάθουν να κολυμπούν σωστά και με ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα του δήμου σας: Οι περισσότεροι δήμοι έχουν κάποια προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, όπου με ελάχιστο κόστος μπορείτε να στείλετε τα παιδιά σας τουλάχιστον τις πρωινές ώρες, όταν εσείς δουλεύετε.

Εφοδιαστείτε κατάλληλα: Μπογιές, μαρκαδόροι, χαρτόνια, πλαστελίνες, χάντρες και γενικά σετ χειροτεχνίας δε θα πρέπει να λείπουν από το σπίτι, έτσι ώστε τα μικρά σας να κάνουν τις δικές τους κατασκευές.

Ανακαλύψτε τα παιδικά εργαστήρια: Σε μουσεία, θέατρα ή πολυχώρους, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, λειτουργούν διάφορα παιδικά εργαστήρια (εικαστικών, θεατρικού παιχνιδιού, μουσικής κλπ), όπου τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν κάποιες ημέρες την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάντε μικρές αποδράσεις σε βουνό ή θάλασσα: Εκμεταλλευτείτε τα σαββατοκύριακα που δε δουλεύετε και πραγματοποιήστε μικρές αποδράσεις για τα πρώτα σας μπάνια σε κοντινές παραλίες ή για εξερευνήσεις στην ύπαιθρο.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης