Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Μεταξύ των Ελλήνων που παρευρέθηκαν στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου προσκλήθηκε από την ελληνοαμερικάνικη επιτροπή που στήριξε τον πρόεδρο στις εκλογές, με κάποιους από αυτούς να συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο zougla.gr αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, αν και έχει φοβίσει τον κόσμο με δηλώσεις του, «θα τα βάλει με το κατεστημένο και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες, καλύτερες για όλους. Θα δούμε αν τα λόγια του θα φέρουν ενότητα και ειρήνη στον κόσμο», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο Τραμπ παίρνει τη σκυτάλη από έναν δημοφιλή Πρόεδρο, ο οποίος όμως άφησε πολλές χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση με συνέπεια τις αιματοχυσίες και το προσφυγικό ρεύμα. Κρατάμε την ανάσα μας για το τι θα γίνει», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Πατούλης στο διάστημα της παραμονής του στις ΗΠΑ είχε συναντήσεις με παράγοντες της Ομογένειας. «Ελπίζουμε οι σημαντικοί ελληνοαμερικάνοι που βοήθησαν στην εκλογή του Τραμπ και είναι σήμερα σε κρίσιμες θέσεις της διακυβέρνησης της χώρας, να βοηθήσουν την Ελλάδα. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει στενή σχέση με τον Ελληνισμό και την Ομογένεια ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας.

»Είμαστε εδώ για να δυναμώσουμε τις σχέσεις της Αυτοδιοίκησης με την ομογένεια. Το μεγάλο παράπονο των ομογενών είναι το δικαίωμα ψήφου που θέλουν να έχουν στην Ελλάδα αλλά δεν δίνεται, αλλά και η επιθυμία τους να επενδύσουν στη χώρα, που όμως δεν την εμπιστεύονται. Στόχος μας να υπάρξουν οι αναγκαίες γέφυρες ώστε να διαμορφωθούν οι καταστάσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, προς όφελος όλων», κατέληξε.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Δείτε βίντεο με διαπληκτισμούς διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμες, κατά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, που έστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης