Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών στο Ρέθυμνο για την εκλογή νέου προέδρου

Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών στο Ρέθυμνο για την εκλογή νέου προέδρου
Η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών πραγματοποιείται σήμερα στο Ρέθυμνο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκλεγεί και ο νέος πρόεδρος μετά και τις αρχαιρεσίες.

Για τα επόμενα τρία χρόνια ο νέος πρόεδρος καλείται να αναδείξει τον πολιτισμό και την ταυτότητα των ομογενών Kρητών ανά τον κόσμο, καθώς και τις σχέσεις της γενέτειρας γης με τους αποδήμους.

Κατά την παραμονή τόσο των μελών του απερχόμενου συμβουλίου αλλά και όλων όσοι παρακολουθούν τις εργασίες της συνέλευσης, πραγματοποιούνται και συναντήσεις μεταξύ ομογενών και τοπικών παραγόντων, με στόχο την ισχυροποίηση των δεσμών Κρήτης και των περιοχών που διαμένουν και δραστηριοποιούνται οι ομογενείς.

Στη συνέλευση το «παρών» δίνουν σύσσωμη η περιφερειακή και αυτοδιοκητική διοίκηση του νησιού, καθώς και μέλη της πανεπιστημιακής και εκκλησιαστικής κοινότητας. Στο Ρέθυμνο βρίσκονται τα μέλη από τις: Παγκρητική Ένωση Αμερικής, Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης, Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας, Κρητική Αδελφότητα Νότιας Αφρικής, Παγκρήτια Ένωση Αττικής, Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, Αδελφότης Κρητών Πειραιά «Ομόνοια».

Η εργασίες της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιούνται στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο, στις 4 και 5 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, 18:57