Του Μπάμπη Πετράκη

Ως μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, στην ιστορία του Αυστραλιανού ποδοσφαίρου, αναδεικνύεται η ομάδα του Άρη Σπρίνγκβεϊλ, μια ομάδα 3ης κατηγορίας, μετά την πρόκρισή της, στους «16» του Κυπέλλου Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που έγινε υπό καταρακτώδη βροχή και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.000 θεατές, ο Άρης Σπρίνγκβεϊλ νίκησε την Σάουθ Κάρντιφ από το Νιούκαστλ με 4-2 στα πέναλτι.

Ο κανονικός αγώνας έληξε με σκορ 2-2, ενώ στην παράταση καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα. Ο τερματοφύλακας του Άρη Ράνι Ντόβισα, ήταν ο πρωταγωνιστής της διαδικασίας των πέναλτι και έτσι οι « κιτρινόμαυροι» προκρίθηκαν στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού. Το Κύπελλο Αυστραλίας διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά με την συμμετοχή 600 συλλόγων από όλες τις κατηγορίες.

Ο Άρης είναι μία από τις πολλές ομάδες της ομογένειας που διατηρούν το ελληνικό στοιχείο, δημιουργήθηκε από Θεσσαλονικείς, έχει αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και ακαδημίες με περισσότερα από 150 παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άρης Σπρίνκβεϊλ, υπό την καθοδήγηση δύο προπονητών που βρίσκονται στο «τιμόνι» της ομάδας τα τελευταία 3 χρόνια, του Βασίλη Λαμπρόπουλου και του Κώστα Ταγκαλάκη, παρόλο που αγωνίζεται στην τοπική κατηγορία, έχει κατορθώσει φέτος το «ακατόρθωτο». Να βρίσκεται ήδη στον τελικό του Πολιτειακού Κυπέλλου της Βικτώριας, του Ντόχερτι Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει τους Μέλμπουρν Νάϊτς, που είναι και αυτή μια ομάδα υψηλότερης κατηγορίας από τον Άρη και να συνεχίζει στο Κύπελλο Αυστραλίας στην φάση των «16».

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δεν σταμάτησε λεπτό να μοιράζει συγχαρητήρια σε όλους και να ατενίζει με ενθουσιασμό το μέλλον. Ζητά από την Πολιτεία να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες (όπως π.χ. η περίφραξη του γηπέδου), έτσι ώστε ο Άρης να καταφέρει να παίξει σε ανώτερη κατηγορία. Γι αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας του μας δήλωσε:

Ο έτερος προπονητής του Άρη Σπρίνγκβεϊλ, ο Κώστας Ταγκαλάκης, ζει κι αυτός μέσα σ΄ένα όνειρο και θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό, που στα πρώτα του προπονητικά βήματα κατάφερε να ζήσει τέτοιες στιγμές και εύχεται να ζήσει ακόμα περισσότερες:

Στην ομάδα του Άρη, ανάμεσα στα άλλα Ελληνόπουλα που συμμετέχουν βρίσκονται και δύο παιδικοί φίλοι, που ήρθαν στηνΑυστραλία για να βρουν την τύχη τους. Ο Κώστας Δασκαλάκης και ο Σωτήρης Δημητρακόπουλος.

Ο Κώστας Δασκαλάκης είναι επιθετικό χαφ, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Καλαμάτα, πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, έπαιξε σε Παναχαϊκή, Προοδευτική, Παναιγιάλειο, Φωστήρα και μας είπε για την εμπειρία του:

Ο Σωτήρης Δημητρακόπουλος, είναι ένας από τους σκόρερ του αγώνα με την Σάουθ Κάρντιφ, αγωνίζεται στην θέση του αμυντικού χαφ και ξεκίνησε να παίζει σε τοπικές κατηγορείες στην Καλαμάτα, ενώ συνέχισε στον Απόλλωνα Αθηνών, στο Βύζαντα Μεγάρων, στη Λαμία, στον Πάμισο Μεσσήνης, στην Καλαμάτα, ενώ έπαιξε και στην Αμερική στις ομάδες της Ιντιάνα, του Μπρούκλιν και του Παγκύπριου. Στην Αυστραλία, αφού έπαιξαν μαζί με τον Κώστα στην ομάδα Ελλένικ Ντάργουϊν, μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας βρέθηκαν μέσω ενός φίλου στην Μελβούρνη και στον Άρη. Ο Σωτήρης δεν σταματά να ονειρεύεται και θεωρεί ότι εδώ που έφτασαν, όλα μπορούν να συμβούν:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης