Της Σταυρούλας Πεταλιού

Στην Ελλάδα βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεριάδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την Παρασκευή. Επί τάπητος στη συνάντηση τους, όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο zougla.gr, τέθηκαν πολλά από τα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει η ομογένεια της Αυστραλίας με κύριο αυτό της ψήφου. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για άμεσες λύσεις στα καίρια θέματα τα οποία απασχολούν τους ομογενείς και συμπλήρωσε οι συζητήσεις κινήθηκαν σε πολύ θετικό κλίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε παράλληλα πως οι δεσμοί των ομογενών με την Ελλάδα παραμένουν ισχυροί και πως την επισκέπτονται σε κάθε ευκαιρία την οποία τους δίνεται. 

Σημείωσε πως στο τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα τέθηκε το θέμα της ψήφου των ομογενών, των κατασκηνώσεων για τα παιδιά τους, η επιστροφή του σήματος της ΕΡΤ στην Αυστραλία, η διακρατική συμφωνία στο θέμα της φορολογία και το θέμα του ΕΟΤ.

Όπως δήλωσε για το θέμα της ψήφου ο πρωθυπουργός, όπως και ο κ. Τέρενς Κουίκ που ήταν παρών στη συνάντηση, ήταν πολύ θετικοί και δεσμεύτηκαν για άμεση λύση του, λέγοντας πως υπάρχει μια επιτροπή η οποία εξετάζει την άμεση επίλυση του ζητήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, ο κ. Παπαστεριάδης εξήγησε ότι με τη σκληρή δουλειά του Τέρενς Κουίκ υπάρχει λύση σχετικά με τις κατασκηνώσεις που θα φιλοξενούν από του χρόνου τα παιδιά των ομογενών στην Ελλάδα. Ενώ για τα φορολογικά ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες, ώστε να μην φορολογούνται οι επενδύσεις των ομογενών. Οι δεσμοί των ομογενών με την Ελλάδα παραμένουν ισχυροί και πως την επισκέπτονται σε κάθε ευκαιρία την οποία τους δίνεται

«Πριν άλλωστε από λίγες ημέρες πέρασε από τη Βουλή η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας για την τουριστική βίζα κάτι το οποίο πολεμούσαμε εδώ και χρόνια» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομογένειας της Μελβούρνης. 

Επίσης, επεσήμανε πως στόχος είναι η προώθηση του τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και η ανταλλαγή καλλιτεχνικών προγραμμάτων μεταξύ Ελλάδας – Αυστραλίας και το αντίστροφο. 

Ο κ. Παπαστεριάδης είχε επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Δήμαρχο Αθηνών την Υπουργό Πολιτισμού και την Υπουργό Τουρισμού.

Ακούστε όλα όσα είπε στο zougla.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης