Σε αναβρασμό βρίσκεται η ομογένεια της Βορείου Ηπείρου μετά τον θάνατο του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα από σφαίρες Αλβανών αστυνομικών. Η πολιτική οργάνωση «Ομόνοια», η οποία εκπροσωπεί την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, κατηγορεί μάλιστα ευθέως την αλβανική αστυνομία για εκτέλεση του 35χρονου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η οργάνωση υποστηρίζει ότι η αλβανική αστυνομία δεν τήρησε τους «κανόνες ακινητοποίησης» και πως οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεών της εκτέλεσαν τον ομογενή στο χωριό Βουλιαράτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η «Ομόνοια» κατηγορεί τα Τίρανα για «ψυχολογικό κλίμα βίας» κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» Φρέντι Μπελέρης εκτιμά, σε δηλώσεις του στο zougla.gr, ότι «θα επακολουθήσει όξυνση της κατάστασης από πλευράς της αλβανικής κυβέρνησης, που γίνεται στο πλαίσιο μιας πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία 100 χρόνια». 

Και συμπληρώνει: «Κάθε μέρα γίνονται ληστείες, μας γκρεμίζουν τα σπίτια και ένα σωρό άλλες ενέργειες εναντίον μας. Το παιδί το δολοφόνησαν, θα μπορούσαν να τον συλλάβουν»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Θλίψη για την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ανησυχία για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα μετά το βαρύ συμβάν με την έξαρση ανθελληνικής προπαγάνδας.

Θλίψη και αγανάκτηση είναι τα αισθήματα που χαρακτηρίζουν την ΕΕΜ μετά το θλιβερό τέλος της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην οποία έπεσε νεκρός ο Βουλιαρατινός Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις παραβλέποντας κανόνες ακινητοποίησης μεμονωμένου ατόμου οδηγήθηκαν στην εκτέλεσή του.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όλα συνέβησαν ενώ συνεχίζονταν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ και στην Τελετή Μνήμης στους Βουλιαράτες υπήρχε επίσημη εκπροσώπηση Ελληνικής και Αλβανικής Κυβέρνησης. Προφανώς δεν είναι μόνο ζήτημα παραβίασης του βασικού δικαιώματος του ανθρώπου, αυτό της ζωής. Είναι το όλο ψυχολογικό κλίμα βίας που συντελείται εις βάρος της ΕΕΜ.
Ελπίζουμε το όλο ανθελληνικό κλίμα που προπαρασκευαζόταν προπαγανδιστικά απ’ την ώρα του πρώτου διαξιφισμού του συγχωρεμένου με την τοπική αστυνομία, οι εκκλήσεις άμεσα ανθελληνικών κομμάτων και οργανώσεων, αλλά και η αγωνιώδης προσπάθεια αλλαγής πολιτικής ατζέντας στα Τίρανα να μην ήταν λόγοι που επηρέασαν τη συμπεριφορά των δυνάμεων που κατέφθασαν απ’ την πρωτεύουσα.

Το μήνυμα προς την εδώ διαβίωσα ΕΕΜ και τους εκατοντάδες φιλοξενούμενους σήμερα απ’ την Ελλάδα είναι δυστυχώς δυσάρεστο.

Εμείς όμως στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα συνεχίσουμε να επιμένουμε ότι δεν θα πτοηθούμε στην καταγγελία της αδικίας απ’ την ασφυκτική πίεση που ασκείται απ’ τα ΜΜΕ λειτουργώντας δυστυχώς ως βενζίνη στη φωτιά.

Συλλυπητήρια στους οικείους του Κωνσταντίνου! Ο Θεός να τον συγχωρεί και αναπαύει στους ουρανούς!

Αποδοκιμασίες από τους ομογενείς προς την αλβανική αστυνομία

Δεκτοί με έντονες αποδοκιμασίες έγιναν οι Αλβανοί αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις Βουλιαράτες. Οι συγκεντρωμένοι συγγενείς του θύματος γιούχαραν τους αστυνομικούς φωνάζοντας «το φάγατε το παλικάρι», «ντροπή σας», «στο δι@ολο από εδώ παλιοτόμαρα».

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης