«ΜΑΡΑΘΩΝ 2500 ΧΡΟΝΙΑ»

«ΜΑΡΑΘΩΝ 2500 ΧΡΟΝΙΑ»

Η ταινία του δικού μας Ευάγγελου Μυγδάλη «ΜΑΡΑΘΩΝ 2500 ΧΡΟΝΙΑ» προβλήθηκε χθες το βράδυ από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου στην αίθουσα προβολών «Δαΐς». Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα του γνωστού δημοσιογράφου να αποτυπώσει σε φιλμ το οδοιπορικό του στους χώρους της μάχης που όρισε τα σύνορα της Ευρώπης.

Η ταινία σε μουσική του γνωστού συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου έχει μεστό λόγο και περιεχόμενο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καταφέρνει να κρατά το ενδιαφέρον του θεατή εξηγώντας του τι συνέβη τότε. Αφηγητές είναι ο Φαίδωνας Γεωργίτσης και ο Κώστας Γιαλίνης.

Στην ταινία μιλούν μεταξύ άλλων και οι καθηγητές Πανεπιστημίου Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, Μαρία Αθηνάς Τζάνη, Θεόδωρος Αντίκας καθώς και ο αντιστράτηγος ε.α. Γιάννης Ασλανίδης. Σύμφωνα με τον δημιουργό «η ταινία αυτή γυρίστηκε για τον οικουμενικό Ελληνισμό» και η παγκόσμια πρεμιέρα της θα πραγματοποιηθεί στο Σίντεϋ της Αυστραλίας στις 31 Οκτωβρίου 2010.

Δείτε εδώ τα σχετικά βίντεο:Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010, 00:55


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Στον «αέρα» βρίσκονται οι προαναγγελθείσες από την Άγκυρα γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Το επιστημονικό προσωπικό...