Απόρρητο παραμένει το κατηγορητήριο για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι

Απόρρητο παραμένει το κατηγορητήριο για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου για το Λίβανο (TSL) κατέθεσε σήμερα το απόρρητο κατηγορητήριο στο πλαίσιο της έρευνάς του για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι, το 2005 στη Βηρυτό.

Το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου, το οποίο στάλθηκε στο Βέλγο δικαστή Ντάνιελ Φράνσεν, δεν ανακοινώθηκε. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου, Χέρμαν φον Χέμπελ, «σε αυτό το στάδιο το κατηγορητήριο παραμένει απόρρητο».
Λεπτομέρειες ενδέχεται να αποκαλυφθούν μετά από έξι έως και δέκα εβδομάδες, όταν ο Φράνσεν θα αποφανθεί εάν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για να προχωρήσει σε δίκη.

Το TSL συστάθηκε το 2007 κατόπιν αιτήματος του Λιβάνου και έχει αναλάβει να δικάσει τους υπεύθυνους για την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό στην οποία σκοτώθηκαν ο Ραφίκ Χαρίρι και άλλοι 22 άνθρωποι, στις 14 Φεβρουαρίου 2005, στο κέντρο της Βηρυτού.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, 19:57


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Στάση εργασίας στο μετρό (στις γραμμές 2 και 3) για την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, από την έναρξη λειτουργιάς έως 09.00 το πρωί και από 23.00 έως την λήξη της λειτουργίας...