Συνεχίζεται ο αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία

Συνεχίζεται ο αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία

«Ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων συνεχίζει την έως σήμερα επιτυχή πορεία προσεισμικών ελέγχων με εξέταση επιπλέον 4.200 σχολικών μονάδων - περίπου 9.000 στατικά ανεξάρτητων κτηρίων - τα οποία κατασκευάστηκαν την περίοδο 1960-1986».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. Σπύρου Ταλιαδούρου. Η υπουργός διευκρινίζει ότι το νέο πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει, δίνοντας προτεραιότητα σε δήμους της χώρας που ανήκουν σε ζώνη σεισμικής επικινδυνότητας, θα υλοποιηθεί από το επιστημονικό προσωπικό της ΟΣΚ ΑΕ.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Σπύρος Ταλιαδούρος έχει επισημάνει ότι είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση του προγράμματος προσεισμικού ελέγχου των σχολείων, ο οποίος είχε ξεκινήσει το 2004. Ο κ. Ταλιαδούρος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, υπενθυμίζει ότι είχε συσταθεί Επιστημονική Επιτροπή, η οποία συνεδρίαζε κάθε μήνα, με καθηγητές από τα πέντε Πολυτεχνεία της χώρας, καθώς και εκπροσώπους του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Προτεραιότητα, όπως έχει υπογραμμίσει ο βουλευτής, είχε δοθεί στον αντισεισμικό έλεγχο 4.700 σχολείων, τα οποία είχαν κατασκευαστεί προ του 1959, χωρίς αντισεισμικό κανονισμό, καθώς και σε όλα τα σχολικά κτήρια της Περιφέρειας των Επτανήσων, λόγω της μεγάλης σεισμικής επικινδυνότητας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 08:38


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
H Ελλάδα ετοιμάζεται να απελευθερωθεί από τον καταστροφικό κύκλο των διαδοχικών διασώσεων και τις σκληρές τους προϋποθέσεις, σημειώνει η Capital Economics...