Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζητεί η ΓΣΕΕ

Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζητεί η ΓΣΕΕ

Την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για επαναδιαπραγμάτευση όρων του δευτέρου Μνημονίου και την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα ζητήσει η ΓΣΕΕ κατά τις συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν» δήλωσε σήμερα στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γ. Παναγόπουλος, και ζήτησε από τους εργοδότες να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας Σύμβασης, στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Φεβρουαρίου, χωρίς μειώσεις μισθών, με παράλληλη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού και της ισχύος της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων.

Την «άμεση κατάργηση των επαχθών όρων του μνημονίου» ζήτησε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης, ενώ εναντίον κάθε διαπραγμάτευσης τάχθηκαν οι παρατάξεις της Αριστεράς. Ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης, Θάνος Βασιλόπουλος, ζήτησε από την κυβέρνηση «να σεβαστεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις» και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τόνισε «ότι κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει μέσα στη βάρβαρη πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τους εργαζομένους».

Στο μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους.

Αυτή την ώρα, ο υπουργός Εργασίας, Ιωάννης Βρούτσης, και ο νέος υφυπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συναντώνται με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), ενώ στη συνέχεια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας θα συναντηθεί με τα προεδρεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εξετάζει το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στον βασικό μισθό, ενώ εξετάζεται ο επαναπροσδιορισμός των διαδικασιών με την οποία θα ορίζεται στο εξής ο βασικός μισθός έπειτα από διαβούλευση της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 15:16


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Στον «αέρα» βρίσκονται οι προαναγγελθείσες από την Άγκυρα γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Το επιστημονικό προσωπικό...