Κυνήγι αλλόθρησκων εν έτει 2009Δύο μήνες πριν το 2010 η Ελλάς κινδυνεύει, σύμφωνα με την άποψη του μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου, αλλά και την αποδοχή (;) του αρμόδιου υπουργείου.

Στην… αυγή του 20ου αιώνα, η Αθήνα συνταρασσόταν από τα «Ευαγγελικά» ή αλλιώς από τη γνωστή διαμάχη ανάμεσα σε «δημοτικιστές» και σε εκείνους οι οποίοι επιθυμούσαν τη διδασκαλία των ευαγγελίων στην καθαρεύουσα.

Τότε, οι υπέρμαχοι της καθαρεύουσας κατέφυγαν στη… γνωστή, και συγχρόνως αποτελεσματική, επιχειρηματολογία… του φόβου!

Η πατρίδα που κινδυνεύει, τα ξένα φύλλα που επιβουλεύονται τον ελληνισμό, κλπ.

Όταν η κοινωνία έχει φτάσει στο 2009, ελάχιστους μήνες πριν το 2010, θεωρείς ότι τέτοια φαινόμενα έχουν πια εκλείψει.

Να, όμως, που αυτό δεν ισχύει!

Η Ελλάς… κινδυνεύει!

Από… αλλοίωση πληθυσμού, από ξένα στοιχεία τα οποία προκαλούν… ηθικό ξεπεσμό και γι’ αυτό επιβάλλεται επαγρύπνηση.

Το εν λόγω «τρομολαγνικό» σενάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα αλλά και καταγγελία προς την ΔΟΕ, εστάλη προ ημερών στα σχολεία της περιοχής ως κείμενο από τον προϊστάμενο του 2ου Γραφείου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, σε μορφή εγκυκλίου!

Η εγκύκλιος αυτή προτρέπει τα σχολεία να συνεργαστούν με τους ιερείς των ενοριών για τη δημιουργία κατηχητικών σχολείων, καθώς η παραπάνω «αλλοίωση του πληθυσμού» επιβάλλει επαγρύπνηση.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος φαίνεται να προέκυψε μετά το σχετικό σημείωμα του μητροπολίτη Διονυσίου, ο οποίος εκφράζεται με αυτόν ακριβώς τον τρόπο και συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η αλλοίωσις του πληθυσμού με την εισροή εις την χώρα μας αλλοπίστων, ο ηθικός ξεπεσμός (...) επιβάλλουσιν επαγρύπνησιν και ανάληψιν δραστηριοτήτων υφ΄ ημών των ποιμένων διά του ευαίσθητου χώρου της νεότητος».

Η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Κορίνθου προς τους ιερείς

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γρηγόρης ΨαριανόςΚι ενώ ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος προτρέπει σε… πνευματική αφύπνιση και επαγρύπνηση τον κλήρο, την ίδια στιγμή, οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γρηγόρης Ψαριανός και Νίκος Τσούκαλης, απέστειλαν με βάση την εγκύκλιο αυτή την ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό:

«Είναι ενήμερο το υπουργείο για το παραπάνω συμβάν;
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο για την αντιμετώπιση και την αποτροπή τέτοιων ενεργειών και πρωτοβουλιών, όπως του μητροπολίτη και του εν λόγω προϊστάμενου εκπαίδευσης, καθώς τέτοιες ενέργειες ενισχύουν τα αισθήματα μισαλλοδοξίας και εχθρότητας;»

Η zougla.gr μίλησε με τον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γ. Ψαριανό, ο οποίος μας είπε τα εξής:Δείτε επίσης την τηλεφωνική επικοινωνία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με τον Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος μετά από σύντομη αναφορά για την 20η επέτειο της Πτώσης του Βερολίνου, τοποθετείται επί του θέματος.Ψάξαμε και βρήκαμε όμως και την άλλη πλευρά, δηλαδή τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Διονύσιο, ο οποίος μας δήλωσε:

«Η εγκύκλιος απευθυνόταν προς τους κληρικούς ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, όπου Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιοςσυνιστούσα να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ώστε να προσέλθουν περισσότεροι μαθητές στα κατηχητικά σχολεία. Κι έτσι, να καλλιεργηθούν τα θρησκευτικά τους ιδεώδη, αφού είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Παράλληλα, προς ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, έστειλα ένα έγγραφο προς τον προϊστάμενο της μέσης εκπαίδευσης».

Τι λέει όμως ο Διονύσιος για το κείμενο - εγκύκλιο, το οποίο βρέθηκε να «φιγουράρει» σε βουλευτικά γραφεία, πιθανότατα στο υπουργείο Παιδείας και σε σχολεία;

Ο ίδιος, λοιπόν, υποστηρίζει πως έστειλε μεν το έγγραφο – εγκύκλιο στον προϊστάμενο, αλλά δεν του είπε ποτέ να το στείλει στα σχολεία. Απλά τον ενημέρωσε τι είπε στους κληρικούς, ενώ για αυτά που γράφονται περί «αλλοίωσης πληθυσμού» και «αλλόπιστων», ο σεβασμιότατος μας είπε:

«Ως ποιμενάρχης θέλω να προστατεύσω τα θρησκευτικά ιδεώδη του ποιμνίου μου, από την άλλη πλευρά όμως προσφέρω την αγάπη μου και μάλιστα έμπρακτα με συσσίτια προς τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, χρώματος και εθνικότητας».

Μετά την έρευνα της zougla.gr, βρήκαμε τον άνθρωπο ο οποίος τελικά είδε το κείμενο του Διονύσιου, του άρεσαν αυτά που έλεγε ο μητροπολίτης και τα πρόσθεσε σε μια εγκύκλιο την οποία λίγο - πολύ έφτιαξε ο ίδιος.

Ακούστε τι είπε στη zougla.gr ο Δημήτρης Αθανασίου, προϊστάμενος του Δεύτερου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κορινθίας:

 

Απευθυνθήκαμε και στο υπουργείο Παιδείας από όπου μας δήλωσαν άγνοια επί της ουσίας.

Υποστήριξαν πως δεν έχουν καταφέρει να δουν αν ισχύει το θέμα αυτό και θα ενημερωθούν σχετικά αύριο.

Φαίνεται πως στο υπουργείο κινούνται με ρυθμούς… ΠΑΣΟΚ, αν και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, η εν λόγω εγκύκλιος ήταν από τις τελευταίες πράξεις της προηγούμενης ηγεσίας, σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε, πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Όχι, όμως, πως έχει και ιδιαίτερη σημασία, αφού τελικά στην Ελλάδα του 2009 οι γραμμές ανάμεσα στη μάθηση και την «κατήχηση» είναι πολύ λεπτές…


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009, 11:17


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
«Απομένουν δυο τρία ζητήματα τεχνικής φύσεως που θα επιλυθούν» ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση τηλεδιάσκεψης με τους θεσμούς..