Αισιόδοξος ο Μπαν Κι Mουν για Κυπριακό

Αισιόδοξος ο Μπαν Κι Mουν για Κυπριακό

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την πορεία των συνομιλιών στη Λευκωσία ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.

«Από την πρόσφατη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού, είμαι σχετικά ενθαρρυμένος», δήλωσε ο Γ.Γ. σημειώνοντας: «Μίλησα στους ηγέτες και των δύο κοινοτήτων, της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής, καθώς και με ηγέτες άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Ελπίζω ειλικρινά ότι θα σημειώσουν σημαντική πρόοδο. Συγκεκριμένα, έχουν συναντηθεί εξήντα φορές, με τη βοήθεια του ειδικού μου συμβούλου, Αλεξάντερ Ντάουνερ», δήλωσε ο κ. Μουν.

«Προέτρεψα και τους δύο ηγέτες πως έφτασε η στιγμή γι’ αυτούς να αποφασίσουν στη βάση της ευελιξίας και του συμβιβασμού. Έχουν συζητήσει όλα τα θέματα που απομένουν και τώρα εστιάζουν τις διαπραγματεύσεις τους σε κρίσιμα σημαντικά θέματα», συνέχισε.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ υπογράμμισε: «Ελπίζω ειλικρινά ότι κατά τη διάρκεια των δύο γύρων διαπραγματεύσεων αυτό το μήνα θα μπορέσουν να συμφωνήσουν σ’ αυτά τα επί μακρόν εκκρεμή θέματα. Ως Γενικός Γραμματέας εξέφρασα τη σθεναρή μου πεποίθηση, βούληση και ετοιμότητα να εμπλακώ οποιαδήποτε κατάλληλη στιγμή».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010, 23:55


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
«Φτάνουν εξουθενωμένες στη Λέσβο και πρέπει να αντιμετωπίσουν καθημερινά βία, ατέλειωτες διαδικασίες για άσυλο και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης...