Ετοιμάζουν οθόνες για την οροφή των αυτοκινήτων

Ετοιμάζουν οθόνες για την οροφή των αυτοκινήτων

Έπειτα από τις ψηφιακές οθόνες στον πίνακα οργάνων, τις τεράστιες οθόνες υψηλής ευκρίνειας που καλύπτουν όλο το ταμπλό και τα tablet στα πίσω καθίσματα, έρχονται οι οθόνες οροφής.

Η Harman παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης ηλεκτρονικών (CES) του Λας Βέγκας, μία εκπληκτική οθόνη οροφής. Η θυγατρική της Samsung με εξειδίκευση στα συστήματα ήχου και ψυχαγωγίας δημιούργησε ένα εκπληκτικό αξεσουάρ, το οποίο απευθύνεται στα οχήματα που εξοπλίζονται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Η οθόνη ονομάζεται «MoodRoof» και καλύπτει όλη την επιφάνεια του ανώτερου τμήματος του αυτοκινήτου, όπως ακριβώς μία γυάλινη οροφή. Υιοθετεί την τεχνολογία OLED των τηλεοράσεων και στόχος είναι να προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες μία χαλαρωτική εμπειρία.

Ανάλογα τις συνθήκες ενεργοποιεί διαφορετικές εικόνες και ήχους, με τον οδηγό να επιλέγει το είδος της μουσικής και το τραγούδι που επιθυμεί με φωνητικές εντολές. Η οθόνη παρουσιάστηκε σαν πρωτότυπη, ωστόσο, τα επόμενα χρόνια είναι βέβαιο πως θα τη δούμε στα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα των premium κατασκευαστών.Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 13:45


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
«Φτάνουν εξουθενωμένες στη Λέσβο και πρέπει να αντιμετωπίσουν καθημερινά βία, ατέλειωτες διαδικασίες για άσυλο και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης...