Zougla.gr

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
Περί στρατιωτικών(kranos.gr).Παρακαλώ,τα σχόλιά σας.

Περί στρατιωτικών(kranos.gr).Παρακαλώ,τα σχόλιά σας.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), με το υπ΄ αριθμ. 4/3-11-2010 έγγραφό μας, ζητήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως γνωσθούν οι απολαβές του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθόσον τεχνηέντως, εδώ και πολλά χρόνια, έχει καλλιεργηθεί και εντάθηκε η καλλιέργεια αυτή το τελευταίο διάστημα, για άγνωστους προς εμάς λόγους, ότι οι στρατιωτικοί αμείβονται πάρα πολύ καλά.


Μάλιστα, η άποψη αυτή υιοθετήθηκε και επικράτησε, προφανώς από εσφαλμένη εντύπωση, και κατά την ψήφιση του Ν.3865/2010 (ΦΕΚ Α΄ 120, «Μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις»).
Με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1594/18-11-2010 αναφορά του, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ. Θοδωρής Δρίτσας, κατέθεσε το παραπάνω έγγραφό μας, για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.
Με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. Φ.900α/3633/11376/9-12-2010 απάντησή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ε. Βενιζέλος, απαντώντας στην ως άνω αναφορά, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, γνώρισε τις απολαβές του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από την οποία προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι, το ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%), του στρατιωτικού προσωπικού, αμείβεται με μισθούς από < 1.000,00 ευρώ μέχρι και 2.000,00 ευρώ [αναλυτικά δε, το ογδόντα ένα τοις εκατό (81%), του στρατιωτικού προσωπικού αμείβεται με μισθούς από < 1.000,00 ευρώ μέχρι και 1.600,00 ευρώ, το δεκατέσσερα τοις εκατό (14%) αμείβεται με μισθούς από 1.600,00 ευρώ μέχρι και 2.000,00 ευρώ], ενώ το λοιπό πέντε τοις εκατό (5%) αμείβεται με μισθούς πάνω 2.000,00 ευρώ.
Τονίζεται δε ότι στους ως άνω μισθούς συμπεριλαμβάνονται και τα κάθε είδους επιδόματα, τα οποία, σημειωτέον, ενώ αποτελούν τα βασικό πυρήνα του μισθού των στρατιωτικών φημολογείται ότι θα περικοπούν.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί εργάζονται – λειτουργούν κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, μακριά από τους τόπους καταγωγής τους και πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους, υφιστάμενοι αλλεπάλληλες μεταθέσεις, διασφαλίζοντας νύχτα και μέρα, από στεριά, αέρα και θάλασσα την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας, εξασφαλίζοντας στον Ελληνικό λαό εκείνες τις αναγκαίες προϋποθέσεις της ειρήνης και της ανεξαρτησίας που απαιτούνται για την προκοπή του, δεν ακολουθούν ωράρια εργασίας, καθόσον εργάζονται και επιχειρούν 24 ώρες το 24ωρο, δεν αμείβονται για τις καθημερινές υπηρεσίες τους και δεν απαλλάσσονται στη μεγάλη πλειοψηφία τους από την εργασία τους μετά από αυτές. Μάλιστα οι χαμηλόβαθμοι (βλέπετε ΕΠΟΠ, ελλείψει στρατευσίμων) εκτελούν υπηρεσίες που αγγίζουν ακόμη και τις 8 με 10 ημέρες το μήνα, υπερβαίνοντες ακόμη και τις 500 ώρες μηνιαίας εργασίας, χωρίς να αμείβονται για αυτή τους την εργασία και χωρίς να εφαρμόζονται αργίες και επίσημες εορτές.
Κατόπιν των ανωτέρω.
Κοινοποιούμε τα προαναφερόμενα έγγραφα και παρακαλούμε όπως δημοσιευθούν προκειμένου να διορθωθεί η εντύπωση που επικρατεί ότι οι στρατιωτικοί αμείβονται καλά, καθώς αυτή είναι παραπλανητική, έχει σκόπιμα διοχετευθεί προκειμένου να δημιουργηθεί τεχνητό χάσμα μεταξύ της κοινωνίας και των Ελλήνων στρατιωτικών, η οποία, όμως εντύπωση, δεν ανταποκρίνεται ούτε κατά το ελάχιστο στην πραγματικότητα.
Παρακαλούμε δε τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία στο παρελθόν χαρακτήρισαν απαξιωτικά, συλλήβδην, όλους τους Έλληνες στρατιωτικούς ως «αυτιστικούς», «γραφειοκράτες» και «μη παραγωγικούς», να ανακαλέσουν τους υπόψη χαρακτηρισμούς, για να αποκατασταθεί, με τον τρόπο αυτό, η αδικία που έγινε σε βάρος των Ελλήνων στρατιωτικών, δηλαδή όλων εκείνων που αγωνίζονται όχι για τους ήδη μειωμένους και στην πλειοψηφία τους ανεπαρκείς μισθούς, αλλά για την εξασφάλιση των βασικών προϋποθέσεων προκοπής και ευημερίας του Ελληνικού λαού, καθώς με τέτοιους χαρακτηρισμούς πλήττονται καίρια οι προϋποθέσεις αυτές, αφού πρακτικά υποβιβάζεται το κύρος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και να επανέλθει, έτσι, το αίσθημα δικαίου που θα πρέπει να διακατέχει τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι απερίσπαστοι πρέπει, να αφοσιωθούν και μόνο στα καθήκοντά τους, προς διασφάλιση των ανωτέρω.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010, 06:39


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
blog comments powered by Disqus