Μόνο ένας Ευρωπαίος ηγέτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκπροσώπησε τη χώρα του στις τελετές μνήμης προς τιμήν του Κομαντάντε, επεσήμανε ο διεθνής Τύπος, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Δύσης απέφυγαν το ταξίδι στην Κούβα.

Πόσο όμως κόστισε η επίσκεψη Τσίπρα προς τιμήν του «Lider Maximo»; Αν υπολογίσει κάποιος τις ώρες πτήσης Ελλάδα-Κούβα (Αθήνα-Αβάνα) με το πρωθυπουργικό Gulfstream (10 ώρες πήγαινε, 10 ώρες έλα…), θα αντιληφθεί ότι το κόστος των καυσίμων για ένα τέτοιο αεροσκάφος είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ωστόσο, όσα γράφτηκαν δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ελληνική αποστολή κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Nacional De Cuba» στην Αβάνα.

Πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων που προσφέρει όλες τις ανέσεις: πισίνα, γυμναστήριο, πλούσιους μπουφέδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρίσκεται στη λεωφόρο Μαλεκόν, την κεντρική παραλιακή οδό της Αβάνας, με θέα στην Καραϊβική.

H χαμηλότερη τιμή για ένα απλό μονόκλινο δωμάτιο είναι 417 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Διαρροές του Μαξίμου ξεκαθαρίζουν, πάντως, ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισε 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ!

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που φέρουν το κόστος του ταξιδιού να ανέρχεται στα 300.000 δολάρια, αναφέρουν επ’ αυτού:

«Δημοσιεύματα, που στηρίζονται σ’ έναν… πιλότο (!) που “πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος”, αναφέρουν ότι το κόστος του αεροπλάνου για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αβάνα “έφτασε τις 300.000 δολάρια”! Ο ένας πιλότος που “πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος” θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισε 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ!».

«Θα πρέπει τώρα ο ένας πιλότος που πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος στα έξοδα της αποστολής να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Θα τον ενημερώσουμε, όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα!» καταλήγουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης