Είχε δίκιο εκείνος που κάποτε υπονόησε πως αν διαπιστώνεται ανάγκη θεσμοθέτησης Υπουργείου Πολιτισμού τότε ασθενεί σοβαρά ο Πολιτισμός.

Ο άνθρωπος ομιλούσε για την Ελλάδα, η οποία ως γνωστόν διαθέτει πολιτισμό για εξαγωγή, κατανάλωση κυρίως δε για φλυαρία «οι αρχαίοι ημών κλπ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυρία Κονιόρδου είναι ένα απίστευτο δείγμα αυτής της διαπίστωσης του μεγάλου στοχαστή. Την πάτησε «εις Φιλίππους», την ξαναπάτησε στο Ελληνικό τώρα την τρώει να την ξαναπατήσει εν Πειραιεί ακούγοντας και μερικά κινέζικα.

Προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα και στην Ρόδο ζητώντας,τι άλλο, ανασκαφές.

Το κορίτσι έχει πρόβλημα και ο Τσίπρας έχει ακόμη μεγαλύτερο. Αυτό το Υπουργείο με τις εποποιίες Μπαλτά και Ξυδάκη, κάποιος το έχει καταραστεί. (Θυμηθείτε και τον αλήστου μνήμης Παναγιωτόπουλο, τον γίγαντα Τασούλα, τον Βουλγαράκη, τον Αντώνη, ων ουκ έστιν αριθμός ευφυέστατων πνευματικών ανθρώπων, πυλώνων του πνεύματος, ογκόλιθων της Τέχνης που κατά καιρούς τοποθετήθηκαν εκεί).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προφανώς από το μίσος των πρωθυπουργών προς τον Πολιτισμό αλλιώς δεν εξηγείται (Φρόυντ βοήθα). Τώρα έχουμε να ασχοληθούμε με την νέα αυτοκράτειρα της Μπουμπουλίνας, η οποία κάθε πρωί ξυπνά με έναν καημό.

«Πέστε μου που γίνεται επένδυση να την μπλοκάρω» φέρεται να ερωτά με αγωνία τους υφισταμένους της οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την αφετηρία της εμμονής της ψάχνουν τα τεφτέρια. Έχουμε και λέμε. Σήμερα η COSCO, αύριο η «ΛΑΜΔΑ», μεθαύριο η Κασσιόπη και βλέπουμε.

Κυρία μου. Σε μία μπατιριμένη Πολιτεία που θα βρείτε τα κονδύλια για να χρηματοδοτήσετε υγιώς την θεατρική, την κινηματογραφική παραγωγή, την πρόσληψη φυλάκων, τις ανασκαφές, τα μουσεία και όλα όσα χρήζουν χρηματοδοτικής βοήθειας; Από το πλεόνασμα; Από τις επενδύσεις θα τα βρείτε, από τον παραγόμενο πλούτο, από την οικονομική ευρωστία. Δεν το καταλαβαίνετε; Φρόυντ βοήθα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης