Το γερμανικό περιοδικό «Focus» στην ηλεκτρονική σελίδα του αποκαλύπτει τηλεφώνημα του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το τελεσίγραφο που του έδωσε. Ή αυτό ή τελειώσαμε, φέρεται να είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονονικών.

Γράφει το «Focus»: «Από κύκλους της διαπραγμάτευσης ακούγεται πόσο σκληρές διαπραγματεύσεις έγιναν την Παρασκευή. Το γεγονός είναι: Οι Έλληνες σε αυτή την τρίτη, μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, κρίσιμη συνάντηση αναγκάστηκαν να καταπιούν προφανώς δύσκολα πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η κριτική απέναντι στο αίτημα της νέας κυβέρνησης Αριστεράς-Δεξιάς για παράταση της οικονομικής βοήθειας χωρίς τις απαιτούμενες καθαρές δεσμεύσεις ήταν μεγάλη, όχι μόνο από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Παρά το γεγονός ότι μόλις πριν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης είχε επαινέσει τον εαυτό του για διάθεση συμβιβασμού. “Η Αθήνα διένυσε δέκα μίλια αντί για ένα” δήλωσε. Το Eurogroup διαπραγματεύτηκε εξαιρετικά σκληρά. Αφού το Eurogroup είχε παρουσιάσει τη δική του εκδοχή απαιτήσεων για μεταρρυθμίσεις, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και είπε: “Ή αυτό ή τελειώσαμε”».

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης