Π.Κ.

Ο γράφων δεν παρακολουθεί ποδόσφαιρο ούτε είναι ειδήμων επί του αγωνιστικού – αθλητικού τομέα αυτής της αθλητικής κατά τεκμήριο δραστηριότητας. Αντιθέτως, ο γράφων παρακολουθεί αναγκαστικά και όχι μόνον λόγω κάποιας διαστροφής τα της κοινωνίας τεκταινόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο εβδομάδες μετά το αίσχος του Βόλου, έχουμε το αίσχος της Λεωφόρου. Ένας διαιτητής εντελώς ανεπαρκής, προφανώς ερασιτέχνης, ξεκάθαρα ακατάλληλος, καλείται να διαχειριστεί έναν αγώνα μεταξύ δύο αντιπάλων που έχουν παρελθόν και κυρίως παρόν στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις. Τουτέστιν, τα αρμόδια όργανα, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και των ομάδων ήταν εν πλήρει γνώσει των συνεπειών της όποιας επιπολαιότητας. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Η διεθνής κατακραυγή επίσης. Το ελληνικό ποδόσφαιρο κατέληξε στον πάτο του καλάθου των ποδοσφαιρικών απορριμμάτων. Ορθώς.

Το ποδόσφαιρο διοικούν και διαχειρίζονται άτομα που κατά κανόνα το χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο επίτευξης άλλων στόχων. Έχουν συγκροτηθεί ιδιωτικοί στρατοί. Οι μηχανισμοί αυτοί χρησιμοποιούνται ακόμη και στις εκλογικές αναμετρήσεις. Πρόκειται για μείζονα πολιτική και κοινωνική διαστρέβλωση, η οποία είναι οφθαλμοφανώς επικίνδυνη. Η Πολιτεία σε κάθε σύνθεσή της απεδείχθη ανίκανη, ανήμπορη, ακατάλληλη και ανεπαρκής.

Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο διεθνώς πάσχει. Τα σκάνδαλα της FIFA δείχνουν πώς η αποσύνθεση έχει επηρεάσει το ανώτατο δυνατό επίπεδο της διεθνούς διαχείρισης του φαινομένου «ποδόσφαιρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βεβαίως, η εικόνα της ελληνικής εκδοχής αυτού του φαινομένου διανθίζεται και από τα ιθαγενή χαρακτηριστικά και ανακλαστικά. Η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί. Δυστυχώς όμως, και η υπόθεση ποδόσφαιρο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συλλογικής αποσύνθεσης που παρατηρείται στη χώρα αυτή. Φαινόμενα τέτοιου τύπου συμβαίνουν κατά κανόνα μόνον σε κράτη παρίες.

Είναι προφανές πως η Πολιτεία, η κοινωνία συνολικά, καλείται να αντιδράσει υιοθετώντας μία κοινή συνισταμένη. Το κακό πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Κάποιοι θυμούνται με νοσταλγία την πυγμή της Σιδηράς Κυρίας, η οποία τότε απέδειξε πως διέθετε πολύ περισσότερο «στομάχι» από τα «αντράκια» που διοικούν και διαχειρίζονται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης