ΠΚ

Την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη δεν την γνωρίζω. Η δήλωση της περί Αγίου Φωτός και Αδαμαντίου Κοραή εντάσσεται στην πλειάδα των σχετικών απόψεων καθώς και στο γενικότερο προβληματισμό περί σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω πώς για έναν πιστό εις Έναν Θεόν, θα αποτελούσε υποβάθμιση η επιχειρούμενη εκκοσμίκευση της Αφής . Πώς είναι δυνατόν το Άγιον Αυτού Φως να υποβιβάζεται και μάλιστα εκτός πάσης εκκλησιαστικής και κανονικής αναφοράς σε αρχηγό κράτους. Από το Όλον δηλαδή στο έλασσον . Πόθεν προκύπτει και σε ποίο κείμενο είναι γραμμένο πώς ο Θεός, ο Ιησούς, το Άγιον Πνεύμα και το εξ αυτού εκπορευόμενον Άγιον Φως ήταν ποτέ «αρχηγός κράτους» ώστε να τιμάται με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Εκτός εάν η αλάθητη γλώσσα παίζει παιγνίδια αφού η «Τιμή» και η «τιμή» ταυτίζονται βαναύσως. Δηλαδή κάθε «Τιμή» έχει την «τιμή» της και το αντίστροφον. 

Τουτέστιν. Μήπως η ίδια η γλώσσα δίνει και την ερμηνεία του φαινομένου; Η όποια «Τιμή» έχει την τιμή της όπως ο κάθε άνθρωπος (πολιτικός 😉 έχει την δική του τιμή ; Αυτό το τελευταίο για εκείνους που έσπευσαν να στηλιτεύσουν τον Αδαμάντιο Κοραή. Ως προς το «ψευδοθαύμα» σκεφτείτε μόνον την επί αιώνες τιμή της εν Τορίνω «Ιεράς Σινδόνης» και την συσσώρευση πλούτου εξ αυτής. Η επιστήμη ευτυχώς κατέδειξε το ψευδεπίγραφον σώζοντας την Τιμή της. Σειρά τώρα έχουν «τα φιδάκια» της Κεφαλληνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης