Ο Ιβάν Σαββίδης με την κουμπούρα εισήλθε στο γήπεδο και είπε στον διαιτητή: «Είσαι νεκρός». Πρόκειται για επιχειρηματία, παράγοντα της Βορείου Ελλάδος, ιδιοκτήτη ΜΜΕ, πρόεδρο του ΠΑΟΚ, εγγυητή της καθ’ ημάς Ανατολικής Εκκλησίας, συνομιλητή πολιτικών ηγετών. Είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά Ρώσος υπήκοος. Διαθέτει χρήματα και ισχύ.

Η ένοπλη είσοδός του στο γήπεδο της Τούμπας εν είδει «διαμαρτυρίας» έχει αφήσει άφωνο τον διεθνή Τύπο. Η Ελλάδα πάντα εκπλήσσει τα διεθνή ΜΜΕ. Πλήρης αφωνία, ωστόσο, χαρακτηρίζει τα ελληνικά κόμματα. Τους εγγυητές της θεσμικής νομιμότητας της χώρας. Η κυβέρνηση «ψέλλισε» κάποια λόγια αγανάκτησης και μίλησε για «επερχόμενα επώδυνα μέτρα». Μέχρις εκεί. Αναμένουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε τη μέθοδο της «μουγκής αποστασιοποίησης». Ενδεχομένως διότι αποκαταστάθηκαν οι δίαυλοι με τον Ιβάν Σαββίδη, όπως διατείνονται οι Κασσάνδρες. Μπορεί και η υπόγεια χρηματοδότηση.

Οι ΑΝΕΛ ούτε είδαν ούτε άκουσαν, ενδεχομένως λόγω των «φιλικών σχέσεων» με τη χρηματοδοτική πηγή που ακούει στο όνομα Ιβάν Σαββίδης.

Το «Κίνημα Αλλαγής» υπέστη πλήρη αφωνία ενδεχομένως και σε αυτήν την περίπτωση λόγω «χρηματοδοτικής – πολιτικής λαρυγγίτιδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κουμουνδούρου επίσης παρατηρείται μία «εκνευριστική αμηχανία», διότι, πώς να το κάνουμε, ο Ιβάν Σαββίδης σε μία πρώτη φάση (όχι πλέον) αντιμετωπίστηκε ως πολιτικός Μαικήνας. Η Εκκλησία επίσης άφωνη, αν και λαλίστατη.

Μήπως τελικά έχουμε τη Δημοκρατία που μας αξίζει;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης