Η ρύθμιση για τους «σκαφάτους» γέμισε με αέρα τα πανιά των καπεταναίων, την ίδια ώρα που η «ρύθμιση» για τα τέλη κυκλοφορίας έσβησε τα όνειρα των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Και πάλι φέτος ουρές στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και τις εφορίες για παράδοση πινακίδων, αλλά ούτε το «παιδί της εργατικής τάξης», Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ούτε το «παιδί του επιστημονικού προλεταριάτου», Γιάννης Στουρνάρας, φαίνεται να συγκινούνται από αυτές τις εικόνες. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης άλλωστε είχε κάποτε σκάφος, αξίας 180.000ευρώ (το πούλησε άρον-άρον για να μην έχει και ο ίδιος την τύχη Βουλγαράκη), οπότε ξέρει με πόση δυσκολία τα φέρνουν βόλτα οι ιδιοκτήτες πολυτελών πλοίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λευκή σημαία που πέταξαν το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στους κατόχους σκαφών αποτελεί για άλλη μια φορά πρόκληση για το λαό που υποφέρει. Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Γελελής.

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υπερφορολογεί τους φτωχοποιημένους μισθωτούς και συνταξιούχους, τη μικρομεσαία ακίνητη περιουσία και εκκρεμεί η συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό του 1,3 δις ευρώ, ψήφισε για μία ακόμη φορά έναν φόρο – χάδι για τα σκάφη αναψυχής…» αναφέρουν στην ερώτησή τους οι Βουλευτές ζητώντας απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Διαβάστε την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να δείτε πόσο πονάνε το λαό τα «παιδιά του λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάρκα χωρίς μακριά απ’ τη στεριά μ’ άφησες να δέρνομαι στο κύμα….(στίχοι Κώστας Κωτούλας).


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης