Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με επιστολή του προς τον διευθυντή της εφημερίδας «Έθνος» διαψεύδει σημερινό της δημοσίευμα που αναφέρεται στο πρόσωπό του.

Ο κ. Καραμανλής ζητά από την εφημερίδα να ανασκευάσει το δημοσίευμα και αναφέρει ότι σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσεται για την άσκηση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων του.
Το κείμενο της εν λόγω επιστολής έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣ
Διευθυντή Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
Κύριον Μπάμπη Παπάδακη
Κοινοπ.: κ. Χρήστο Οικονόμου

Κύριε Διευθυντά,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημερινό (Πέμπτη 11/2) φύλλο της εφημερίδας σας, στην 9η σελίδα και στη στήλη «Γραφικότητες» δημοσιεύεται ρεπορτάζ, το οποίο είναι ανυπόστατο και παραπλανητικό. Και αυτό γιατί συσχετίζει την παρουσία μου σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών μου, σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ τη διεύθυνση της εφημερίδας να ανασκευάσει το δημοσίευμα, με τη διάψευσή του στο επόμενο φύλλο, στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Το δημοσίευμα ανέφερε πως στον χώρο της ΝΔ το τελευταίο διάστημα γίνονται διάφορα «μυστικά» δείπνα.

Σύμφωνα με το «Έθνος» ένα από αυτά έγινε στην Αθηναϊκή Λέσχη και στο ίδιο τραπέζι, ήταν ο Κώστας Καραμανλής, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος και ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ.

Εδώ και 137 χρόνια, στην παλιά Αθήνα του 1875, πρωτεύουσα του Νεοσύστατου τότε Ελληνικού κράτους με 50.000 μόνο κατοίκους, αλλά με αξιόλογη κοινωνία, που άρχισε να σχηματίζεται από τα πρώτα Οθωνικά χρόνια, από τους επισημότερους Αγωνιστές του ΄21 και τους πλουσίους Έλληνες του Εξωτερικού που ήλθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, είκοσι επίλεκτα Μέλη αυτής της κοινωνίας που είχαν ζήσει και σπουδάσει στο εξωτερικό, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία κλειστή Λέσχη ανδρών κατά το πρότυπο των Αγγλικών Λεσχών, που σκοπός ήταν η ψυχαγωγία των Μελών της και η διάδοση των ασκήσεων ( sports ).  Έτσι γεννήθηκε η «Αθηναϊκή Λέσχη», που στις 5 Δεκεμβρίου του 1875 τα ιδρυτικά της Μέλη, εξέλεξαν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Παύλο Καλλιγά, Καθηγητή Πανεπιστημίου, Υπουργό και Διοικητή της Εθνικής Τραπέζης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης