Του Π.Κ.

H Anne Fulda, δημοσιογράφος, ειδική επί προσωπικών θεμάτων των ενοίκων του Μεγάρου των Ηλυσίων, για χρόνια συνεργάτης της Figaro του Figaro Magazine , ξανθιά, ευειδής , ασχολήθηκε και έγραψε για τον Σιράκ αλλά και τις ερωμένες του Νικολά Σαρκοζί. Δύο βιβλία που μοσχοπούλησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικεύτηκε στην ανάδειξη των μυστικών αν όχι των άπλυτων της γαλλικής Δεξιάς. Είναι όντως πολλά. Ενδεχομένως περισσότερα από εκείνα του Φρανσουά Μιτεράν και του Ζισκάρ αθροιστικά.

Αυτή η Anne Fulda, δεν έχασε τον χρόνο της. Αντιθέτως επιστρατεύοντας την «τεχνογνωσία» της επί της αναβαθμισμένης «κοινωνικής κριτικής» ανέδειξε το υψηλής στάθμης κουτσομπολιό σε τέχνη. Δεν πρόκανε να αναδειχθεί πρόεδρος ο Εμανουέλ Μακρόν και η μακρά χείρα της γαλλίδας δημοσιογράφου άρπαζε από το πιεστήριο το πρώτο αντίτυπο του βιβλίου της «Εμανουέλ Μακρόν. Ένας τόσο τέλειος νέος» στις εκδόσεις PLON. Η δαιμόνια θεραπαινίδα της γαλλικής δημοσιογραφίας, μίλησε με τους γονείς του προέδρου πια τον οποίο η μητέρα του Φρανσουάζ αποκαλεί τρυφερά «Manu» όπως κάθε μητέρα της βορείου γαλλικής επαρχίας που λατρεύει τον γιο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν δεν ήταν 16 χρονών ο Μάνος στο ιδιωτικό σχολείο της Αμιέν όταν κατά την συγγραφή ενός θεατρικού έργου για μία σχολική παράσταση συνέβη το μοιραίο, δηλαδή εκδηλώθηκε διακριτικά μεν αλλά σταθερά δε, ο έρωτας της καθηγήτριας φιλολογίας για τον σπάνιας ευφυΐας έφηβο μαθητής της. Ο νεαρός Μακρόν κεραυνοβολήθηκε. « Ήταν σαν να έγραφα και να συνέθετα με τον Μότσαρτ» θα παραδεχθεί πολύ αργότερα η Μπριζίτ, σήμερα πρώτη κυρία της Γαλλίας. Οι γονείς του Εμανουέλ στην αρχή νόμιζαν πώς ο γιος τους γυρόφερνε την έφηβο κόρη της Μπριζίτ αλλά στην μικρή επαρχιακή πόλη της γαλλικής επαρχίας όπου το επαγγελματικό «commerage» (κουτσομπολιό)  αποτελεί ιερά παράδοση, δεν άργησαν να πληροφορηθούν τα πραγματικά γεγονότα. Αλαφιάστηκαν. Ο πατέρας κόντεψε να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Η μητέρα, η Φρανσουάζ, ως μάνα και ως γαλλίδα τσαούσα επί το τουρκικότερον , δεν δείλιασε και συναντήθηκε με την καθηγήτρια φιλολογίας. Ο διάλογος προφανώς ήταν έντονος… «Μα εσείς κυρία μου είστε μία ολοκληρωμένη γυναίκα με τρία παιδιά» της είπε η αναστατωμένη μητέρα του Εμανουέλ. «Αντιλαμβάνεστε πώς ο γιος μου δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει τα δικά του παιδιά μαζί σας», κατέληξε. Η Μπριζίτ αντελήφθη αμέσως πώς η κουβέντα αφορούσε την ηλικία της. «Σας ζητώ να μην τον ξαναδείτε» . Η Φρανζουάζ Μακρόν ήταν απόλυτη. Η Μπριζίτ την κοίταξε για λίγο ,σκέφτηκε και απάντησε: «Δεν μπορώ να σας το υποσχεθώ».

Οι γονείς του Εμανουέλ επιστράτευσαν αναγκαστικά τα μεγάλα μέσα. Άλλωστε δεν τους έλειπαν τα λεφτά. Αποφάσισαν να στείλουν τον γιο τους να συνεχίσει το Λύκειο σε ένα από τα πλέον φημισμένα σχολεία τα πρωτεύουσας. Το Λύκειο Henri IV. Στο Παρίσι θα την ξεχάσει σκέφτηκαν. Ο νεαρός ωστόσο είχε αντίθετη γνώμη. Μόλις έκλεισε τα 17 υποσχέθηκε στην Μπριζίτ πώς θα επιστρέψει και πως θα την παντρευτεί. Το είπε και το έκανε. Καθυστέρησε μεν αλλά φρόντισε να κρατήσει τον λόγο του.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην πιο αναβαθμισμένη σχολή του κόσμου για την δημόσια διοίκηση. Την «ΕΝΑ». Διάβασε πολύ, ενημερώθηκε σφαιρικά, εντρύφησε σε ζόρικα μονοπάτια της γνώσης, ήρθε σε επαφή με σχολές σκέψεις. Λάτρεψε την ποδοσφαιρική ομάδα της Μασσαλίας και μίσησε την ομάδα του Μονακό. Έπαιξε και ποδόσφαιρο και μάλιστα σε αναβαθμισμένο επίπεδο. Δεν ήταν βουτυρομπεμπές αλλά ήταν διαβαστερός και πάντα αριστούχος. Μετά από χρόνια, το 2007 πήρε την Μπριζίτ από το χέρι και πέρασαν την πόρτα του Δημαρχείου. Μετά τον γάμο απευθυνόμενος πια στα θετά παιδιά τους τους είπε: Σας ευχαριστώ που ,μας δεχθήκατε. Δεν είμαστε δα και το πιο φυσιολογικό ζευγάρι».

Η Μπριζίτ Τρονιέ έπαιξε ταυτόχρονα δύο ρόλους. Εκείνον του μύστη και εκείνον του μέντορα. Προφανώς επηρέασε αφάνταστα την ακαδημαϊκή πορεία αλλά και το γνωστικό αντικείμενο του συντρόφου της. Είναι και δικό της επίτευγμα αυτό που συνέβη την Κυριακή που μας πέρασε. Όσο για τους γονείς του Μακρόν ,τώρα πια και εκ των υστέρων ομολογούν με συστολή… «Ε δεν μπορούμε να πούμε όταν το μάθαμε (για τον δεσμό) πώς πετάξαμε από την χαρά μας». Μόνον που η καθηγήτρια φιλολογίας από την Αμιένη είναι πλέον η πρώτη κυρία της χώρας, ο σύζυγός της πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και η δημοσιογράφος Anne Fulda ψάχνει απεγνωσμένα την οσμή σκανδάλου αλλά εις μάτης. Μέχρι στιγμής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης