Εξαιρετικά αποκαλυπτικός για τη στάση του σταθμού STAR στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και σε ένα σωρό άλλα θέματα, εμφανίστηκε ο Ιωάννης Βαρδινογιάννης σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τη δανειοδότηση των ΜΜΕ. 

O κ. Βαρδινογιάννης θεωρεί πως το τίμημα για την απόκτηση μιας τηλεοπτικής άδειας ήταν ιδιαίτερα υψηλό και πως το STAR με τη στάση του έδειξε πως δεν ήταν διατεθειμένο να δώσει παραπάνω χρήματα από όσο πραγματικά αξίζει μια τηλεοπτική άδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, τόνισε πως ο ίδιος ως επιχειρηματίας έχει αυτήν την εκτίμηση και πως ίσως κάνει λάθος, αφού υπήρξαν ενδιαφερόμενοι που έδωσαν πολλαπλάσια χρήματα από την προσφορά του STAR. 

«Ήταν ένας διαγωνισμός που έφερε μεγάλα έσοδα. Θεωρώ πως τα σχήματα δεν είναι βιώσιμα. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, αυτή είναι η εκτίμησή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδινογιάννης.

«Το STAR ανήκει αποκλειστικά στην οικογένειά μου, στο ΜEGA ήμασταν απλώς μέτοχοι, λέγαμε την άποψή μας, αλλά δεν υπήρχε συμφωνία πάντα στις αποφάσεις. Στα χρόνια της κρίσης δεν υπήρχε σύμπνοια στις αποφάσεις» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το εάν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια το SΤΑR, δήλωσε: «Για τις περιφερειακές άδειες ακόμα εκκρεμεί η αδειοδότησή τους. Όλα είναι σε θολό τοπίο, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα καμιά διαδικασία. Ας ξεκινήσει και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Όταν ρωτήθηκε από τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Νικολόπουλο εάν πρέπει να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για την περίπτωση με τους ρεπόρτερ με τις περούκες, αφού ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς άφησε αιχμές στη δήλωσή του για ηθικούς αυτουργούς, ο κ. Βαρδινογιάννης απάντησε: 

 «Συζητάμε για τα δάνεια των ΜΜΕ και εσείς εδώ με ρωτάτε για περούκες. Είναι καταδικαστέο το γεγονός, απόλυτα καταδικαστέο το γεγονός. Δεν θεωρώ πως πρέπει να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος λόγος. To STAR καταδικάζει το γεγονός και πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής φαίνεται πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απάντηση και μετά το τέλος είπε για τους δύο δημοσιογράφους με τις περούκες: «Θα τους καλέσω στο καρναβάλι της Πάτρας!».

Στο θέμα επέμεινε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος συμπλήρωσε: 

«Οι μέθοδοι αυτές είναι αλήτικες. Θέλω να καταδικάσω τέτοιες πρακτικές. Το καταδικάζω ως Δημοκρατική Συμπαράταξη. Παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκαζε τέτοιες συμπεριφορές. Ομόφωνα όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να καταδικάσουν τέτοια περιστατικά».

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν παραποιούν τα ΜΜΕ την πραγματικότητα, ο γνωστός επιχειρηματίας ήταν κατηγορηματικός πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. «Είναι πολύ δύσκολο στις ειδήσεις να μην παίξουν την πραγματικότητα. Θεωρώ πως τα κανάλια δεν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να φτάσουμε στη σημερινή οικονομική κρίση» τόνισε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει διαπλοκή απάντησε: «Με την καλή έννοια υπάρχει πολλή διαπλοκή, όλοι διαπλεκόμαστε με όλους. Με την κακή έννοια εγώ δεν μπορώ να σας βοηθήσω, δεν έχω καμία σχέση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης