Ο Andrew Kelly είναι ο φωτογράφος του Reuters που απαθανάτισε με τον φακό του τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για τη 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Kelly, ο οποίος τράβηξε τα εν λόγω καρέ, μίλησε στο «Down Town» για τις στιγμές που πέρασε δίπλα στον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρατίθενται αποσπάσματα της συνέντευξης:

Πώς τον έπεισες να ποζάρει με τέτοια θεατρικότητα; Του έδινες οδηγίες ή αυτοσχεδίαζε;

Στην αρχή πήρε μια πολύ σοβαρή πόζα, όπως θα άρμοζε σε έναν πολιτικό ηγέτη. Του είπα: «Δεν το θέλουμε έτσι, βάλτε τα χέρια στην τσέπη σας και χαλαρώστε». Κατάλαβε κατευθείαν τι ήθελα και φάνηκε να ανακουφίστηκε που μπορούσε να είναι ο εαυτός του στη φωτογράφιση.

Δεν ένιωθε, δηλαδή, καμία αμηχανία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όχι, καθόλου. Νομίζω, άλλωστε, ότι είναι συνηθισμένος στις φωτογραφίσεις.

Τσέκαρε τις φωτογραφίες στην κάμερά σου πριν φύγει;

Δεν μου το ζήτησε, αλλά πριν φύγει του έδειξα από μόνος μου μια φωτογραφία και του άρεσε.Τις επόμενες ώρες θα τις έβλεπε όλος ο πλανήτης, οπότε ήθελα να δει πρώτος τουλάχιστον μία από αυτές, ώστε να μην ανησυχεί για την εικόνα του.

Έκανες ρετούς στις φωτογραφίες για να κρύψεις τις ατέλειές του;

Όχι, δεν της επεξεργάστηκα καθόλου. Το photoshop απαγορεύεται στους φωτογράφους του Reuters. H τροποποίηση των φωτογραφιών είναι παραβίαση των ηθικών κανόνων μας. Καταγράφουμε την πραγματικότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης