Λάμπρος Παναγιώτου

«Άι κουρέψου Δήμαρχε» λέει, εμμέσως πλην σαφώς, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας Βασίλης Καπερνάρος στον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Καπερνάρος περίμενε μην τυχόν και αντιδράσει ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στα όσα είπε ο Λονδρέζος μετά τις δηλώσεις του γόη του Χόλυγουντ Τζορζ Κλούνεϊ, κι αφού κάτι τέτοιο δεν έγινε, πήρε την πρωτοβουλία και με μια του επιστολή τραβάει το αυτί στον… εκκεντρικό Τζόνσον.

«Κύριε Δήμαρχε,

Η σχέση σας με την ιστορία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την αισθητική της κόμης των μαλλιών σας (όπως βλέπω στις φωτογραφίες)», του λέει με σκωπτικό τρόπο ο Βασίλης Καπερνάρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«…Είναι προφανές ότι η δική σας ιστορία δεν περιλαμβάνει γλυπτά, όπως η δική μας, γι’ αυτό και στο λεξιλόγιό σας περιλαμβάνεται μόνο η λέξη μάρμαρα. Δεν είναι μάρμαρα κ. Δήμαρχε, είναι γλυπτά, των οποίων την αξία δεν μπορείτε να εκτιμήσετε και δεν σας αδικώ. Η παιδεία σας φτάνει στα Ελγίνεια μάρμαρα και όχι στα γλυπτά του Παρθενώνα.

Κρατήστε τα ευφυολογήματα και τις προσβολές κατά του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιστορίας μας για εσάς και την παρέα σας. Από την Αθήνα ξεκινά ο αγώνας για τα γλυπτά ΜΑΣ, τα οποία είτε θέλετε είτε όχι θα επιστραφούν στον Παρθενώνα, εκεί όπου ανήκουν» γράφει ακόμη ο Βασίλης Καπερνάρος στον κύριο δήμαρχο.

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα, φέρτε πίσω τα κλεμμένα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης