Μ.Λ.

Τα ανδραγαθήματα ή τις αποτυχίες των βραχύσωμων πολιτικών θέλησε να αναφερθεί ο χρυσαυγίτης βουλευτής Χ. Παππάς κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος μίλησε στην αρχή για πολιτικούς νάνους και στη συνέχεια πήγε στον Ιωάννη Μεταξά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ναι, ήταν κοντός ο Ιωάννης Μεταξάς… Ναι, ο δικτάτορας, ναι… αλλά σήκωσε το ανάστημά του και είπε το όχι» ανέφερε προκαλώντας μουρμούρες στην αίθουσα της ολομέλειας. Τον λόγο πήρε τότε ο Θ. Παφίλης του ΚΚΕ ο οποίος υπενθύμισε ότι ο δικτάτορας Μεταξάς παρέδωσε τους κομουνιστές στους γερμανούς κατακτητές όταν του ζήτησαν να τους αποφυλακίσει για να πολεμήσουν για την πατρίδα. 

Και όταν οι χρυαστυγίτες βουλευτές πήγαν να αντιδράσουν, ο Θ. Παφίλης ανέβασε περισσότερο τους τόνους «Κάτσε κάτω μωρέ, βγάλτε τις κουκούλες, ο λαός σας γνωρίζει και θα σας τσακίσει» σχολίασε ο βουλευτής κάνοντας τους χρυσαυγίτες έξαλλους οι οποίοι αποχώρησαν από την αίθουσα.

«Όταν αναφερόμαστε σε ιστορικά γεγονότα θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Τον Ιωάννη Μεταξά δεν θα τον παραδώσουμε στη Χρυσή Αυγή. Είναι αυτός που είπε το όχι» διευκρίνισε το Νίκος Δένδιας της ΝΔ προκαλώντας νέες αναταράξεις στην αίθουσα της ολομέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης