Δ.Κ

Τα περίεργα μονοπάτια που προσπάθησε να ανοίξει στον εργασιακό χώρο ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται πως θα τα συνεχίσουν κι άλλοι…πεζοπόροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τυράκι στη φάκα με την εθελοντική εργασία των εκπαιδευτικών που έριξε στην αγορά ως ιδέα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, το άρπαξαν κι άλλα …ποντικάκια.

«Η ποντικοπαγίδα» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του σουρεαλιστικού θεατρικού κομματιού που πρότεινε να ανέβει στη σκηνή ο διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και πρώην Βουλευτής Γιάννης Βούρος.

Πέντε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Τάσος Κουράκης, Γιάννης Αμανατίδης, Λίτσα Αμανατίδου, Γιάννα Γαϊτάνη και Δέσποινα Χαραλαμπίδη) καταγγέλλουν την προσπάθεια από κάποιους κατεδάφισης του δικαιώματος στην εργασία ενώ παράλληλα στηλιτεύουν την πρόταση-πρόσκληση του Γιάννη Βούρου για παροχή δωρεάν εργασίας προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του θεάτρου με το… «αζημίωτο!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλαδή οι προσφερόμενοι θα δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια για κάποιες παραστάσεις! Παράλληλα όμως θα είναι και υποχρεωμένοι να αποδεχθούν ένδυση χορηγικού διαφημιστικού αξεσουάρ.

Γλυκάθηκε η γιαγιά στο μέλι έφαγε και την κυψέλη!

«…Το έργο είναι γνωστό και χιλιοπαιγμένο. Σήμερα οι εθελοντές για δευτερεύουσες εργασίες, αύριο οι τεχνικοί, μεθαύριο όλοι οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό, ώστε να αποσπάσουν την εύνοια της εξουσίας για μελλοντικό διορισμό. Έτσι το ΚΘΒΕ, αντί να «παιδεύει» την κοινωνία στον πολιτισμό, διαπαιδαγωγεί τους πολίτες να προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα, όπου η εργασία δεν θα είναι δικαίωμα και τρόπος ανάπτυξης της προσωπικότητας ,αλλά παροχή υπηρεσιών χωρίς αμοιβή, κι όπου εθελοντισμός δεν θα σημαίνει αλληλεγγύη, αλλά στέρηση κοινωνικών δικαιωμάτων», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές επισημαίνοντας ότι η Θεσσαλονίκη δεν θα ανεχτεί να γίνει η κερκόπορτα από όπου θα περάσει η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία στο χώρο του πολιτισμού.

Εγώ εμμένω κι επιμένω: Γιατί ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και οι μιμητές τέτοιων «ριζοσπαστικών» προτάσεων δεν παραιτούνται έστω για τρία χρόνια από την Υπουργική –Βουλευτική αποζημίωση υπέρ του λαού. Μέχρι να βγούμε από την κρίση να την βγάλουν και οι ίδιοι με πλιγούρι. Όπως τα παιδάκια που λιποθυμούν γιατί λείπει από το τραπέζι και το πλιγούρι. Στον Άδωνι τι να μαγείρεψε σήμερα η Ευγενία που τρέχει από τα χαράματα σε Μέγκα, Αντέννα, Σκάι, ΝΕΤ, Σταρ, ΑΡΤ, Έ και …Ολομέλεια.

Γιατί, γιατί, γιατί;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης