ΠΚ

Το ότι ο Κώστας Γαβράς στα γεράματα αποφάσισε να γυρίσει μία ταινία, την τελευταία του ενδεχομένως αλλά ο Θεός να τον έχει καλά μπορεί και να μας αιφνιδιάσει στο μέλλον, δεν αποτελεί είδηση. Το ότι ο γνωστός σκηνοθέτης σε ηλικία 84 ετών σχεδιάζει να απαθανατίσει με τον φακό του τα έργα και τις ημέρες του Γιάνη Βαρουφάκη, είναι είδηση. Η επιλογή του σημαίνει πολλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατ΄αρχήν ότι υπάρχουν παραγωγοί που θα επένδυαν τα χρήματα τους σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Αν τελικά το επιχειρήσουν. Σημαίνει επίσης πως αυτοί οι «γάτοι» της βιομηχανίας του κινηματογράφου έχουν αντιληφθεί πώς ο Βαρουφάκης «πουλάει» τώρα τι ακριβώς πουλάει θα σας γελάσω. Μπορεί να γελάνε και οι παραγωγοί. Αλλά το γέλιο φέρνει χρήμα.

Για τον Κώστα Γαβρά ωστόσο τίθεται ένα ερώτημα. Ο άνθρωπος που γύρισε το «Ζ», ή την «Κατάσταση Πολιορκίας» και κατάθεσε παγκοσμίως ένα στίγμα ανεξίτηλο, πώς διακινδυνεύει ,έστω και αν δεν τον ενδιαφέρει ως προς την υστεροφημία του, με μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στα όρια της καρικατούρας.

Συμπέρασμα 1ον. Η καρικατούρα πάντα πουλούσε στον κινηματογράφο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπέρασμα 2ον. Η αμφισημία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του σινεμά

Συμπέρασμα 3ον. Ο Βαρουφάκης ζει και βασιλεύει και μας καταγράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ακολουθώντας μία διεθνή καριέρα VIP με φόντο τις υπόγειες διαδρομές της πολιτικής και με άλλοθι ότι εκθέτει την εξουσία ,τάχα μου, μαγνητοσκοπώντας τις συνομιλίες του και υποκλέπτοντας τις συζητήσεις με τους συνομιλητές του. Και μπράβο του. Είναι γατόνι ράτσας και με προδιαγραφές.

Συμπέρασμα 4ον. Ο Κώστας Γαβράς δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει.

Συμπέρασμα 5ον. Ο Βαρουφάκης είναι κάτι σαν την φούσκα του Χρηματιστηρίου. Όλοι την βρίζουν αλλά και όλοι προσπαθούν να επωφεληθούν. Στην Πολιτική η διαδικασία αυτή αποκαλείται και αριβισμός.

Πρόκειται για ένα άθλημα που τις τελευταίες δεκαετίες διεκδικεί και θέση στο Πάνθεον των νεοφυών μοντέλων κοινωνικής αναρρίχησης. Όσο πιο φελλός είσαι τόσο ευκολότερα επιπλέεις και τόσο ψηλότερα φθάνεις. Αλλά πάντα σε «σελυλόιντ». Εύθραυστο υλικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης