ΠΚ

Στην ιστορική κατοικία του Βολταίρου επί της ομώνυμης οδού εν Παρισίοις, βρίσκεται, αναπαλαιωμένο προφανώς, το διαμέρισμα της συζύγου του κ. Μητσοτάκη, η οποία αποκτήθηκε στην διάρκεια της περιόδου κατά την οποία το ζεύγος ζούσε εν διαστάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομολογουμένως το απόκτημα είναι λαμπερό και πολλοί είναι εκείνοι που θα επιθυμούσαν να συμπεριλαμβάνεται στα ιδιόκτητα «τρόπαιά» τους.

Είναι σαφές, κατέληξε και η Βουλή, πως η κυρία Mareva Grabowski δεν ήταν υπόχρεη υποβολής δήλωσης Πόθεν Έσχες για την επίμαχη αυτή χρονική περίοδο. Παρόλα αυτά θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίσουμε τις λεπτομέρειες της αγοραπωλησίας από πρώτο χέρι.

Οι ιδιοκτησίες έρχονται και παρέρχονται αλλά η στιγμή της αγοράς και μάλιστα όταν αφορά άτομα προβεβλημένα και λαμπερά έχει από μόνη της μία ιστορική διάσταση. Το τίμημα επίσης. Δεν είναι δα και καθημερινό φαινόμενο να αποκτά μία ιστορική οικογένεια, έστω με το ζεύγος προσωρινά εν διαστάσει, ακίνητο μίας τέτοιας ιστορικής αξίας με αναφορές στην Γαλλική Επανάσταση, των «ξεβράκωτων» για την ακρίβεια, των αμείλικτων πολέμιων της τάξης των Ευγενών, οι οποίοι ποτέ δεν γεύτηκαν το μπριος ούτε το παντεσπάνι, ούτε καν το ταπεινό ψωμί. Ο Βολταίρος προφανώς δεν θα έχει πληροφορηθεί την εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ούτε και διανοήθηκε εν ζωή πως κάποτε θα αποκτούσε ιδιοκτήτη διαμερίσματος στο ακίνητό του μέλος της οικογενείας Μητσοτάκη. Πως τα φέρνει η άτιμη η ζωή. Αλλά ο μεγάλος διανοούμενος της αστικής επανάστασης ήταν δημοκρατικός άνθρωπος. Υπέρμαχος της ανοχής, θεωρητικός του σεβασμού της διαφορετικότητας, άτομο με απεριόριστη λατρεία στην ελευθερία της επιλογής. Ακόμη και εκείνης που αφορά τον μελλοντικό ιδιοκτήτη της κατοικίας του. Όσο για το τίμημα προεξοφλείται πως δεν θα ήταν ιδιαίτερα «ταπεινό». Άλλωστε οι τρέχουσες τιμές του real estate στην γαλλική πρωτεύουσα προκαλούν ίλιγγο. Πρέπει κανείς να διαθέτει πορτοφόλι με απεριόριστο βάθος για να ανταποκριθεί σε μία τέτοια πρόκληση. Και τι πρόκληση !!

Η κατοικία της Μαρέβα Μητσοτάκη στο Παρίσι, επί της οδού Βολταίρου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης